Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

'ABD Gülen'i iade etmeyerek Türkiye'yi kendinden uzaklaştırır'

İbrahim Kalın 'ABD bu adamın ülkede yaşamasına izin vererek, ancak ve ancak Türkiye gibi dost ve müttefik bir ülkeyi kendinden uzaklaştırmış olur' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-10 12:37:26

'ABD Gülen'i iade etmeyerek Türkiye'yi kendinden uzaklaştırır'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın Milliyet'ten abdullah Karakuş'a konuştu.

ABD'nin Fethullah Gülen'i iade etme süreciyle ilgili politikasına nasıl bakıyorsunuz?

- ABD'lilerle konuştuğumuzda bunun hukuki bir süreç olduğunu söylüyorlar. Biz elbette hukuk dışı bir talepte bulunmadık. Suçluların iadesi anlaşması çerçevesinde başvuru yaparak biz hukuk yolunu gösteriyoruz. ABD bu adamın ülkede yaşamasına izin vererek, ancak ve ancak Türkiye gibi dost ve müttefik bir ülkeyi kendinden uzaklaştırmış olur. Bunun orta ve uzun vadede ciddi sonuçları olur. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Nerede olurlarsa olsunlar bu milletin ve devletin nefesini enselerinde hissetmeye devam edecekler. Bu şebekenin dünyanın hiçbir yerinde rahat nefes alması kabul edilemez.

fft16_mf9460635

FETÖ mensupları Avrupa'da Türkiye aleyhine propagandalarda kullanılıyorlar. Avrupa'da FETÖ diasporası mı oluşturulmaya çalışılıyor?

- FETÖ birçok karalama faaliyetinin içinde bulunuyor. 15 Temmuz'da milletten büyük bir darbe yedi. Şimdi bütün imkân ve kabiliyetlerini yurt dışına kaydırarak Türkiye karşıtı faaliyetlere soyundu. Tabi oldukları ve emir aldıkları güç odaklarının da işine geliyor bu. Zaman zaman PKK, FETÖ ve ASALA terör örgütü mensuplarının birlikte eylem yaptıklarını görüyoruz. Nasıl bir kirli ittifakın işletilmekte olduğunu göstermesi açısından çok manidar bir tablo bu. Ortak paydaları Türkiye ve Erdoğan karşıtlığı. Fakat bu da geçecektir. Bu milletin vicdanında FETÖ bitmiştir. FETÖ'yü hâlâ Türkiye aleyhine kullanalım diyenler varsa onlar da bilsinler ki onlar yine yanlış bir hesabın içindeler. Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir. FETÖ bitip gidecek ve bu millet ve bu vatan payidar kalacaktır.

Haber Ara