Dolar

32,5058

Euro

34,9556

Altın

2.434,38

Bist

9.798,20

ABD Genelkurmay Başkanı'ndan sürpriz ziyaret

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'ın Türkiye'ye gelmesi beklenirken Dunford Irak'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-31 17:45:30

ABD Genelkurmay Başkanı'ndan sürpriz ziyaret

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Bağdat'a gelen ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ve beraberindeki heyeti başbakanlık konutunda kabul etti.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin, başkent Bağdat'a gelen ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve beraberindeki heyeti başbakanlık konutunda kabul ettiği bildirildi.

İbadi'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün sürpriz bir şekilde Irak'a gelen ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ve Başbakan İbadi, görüşmelerinde, Musul'u kurtarma operasyonu, terörle mücadelede uluslararası koalisyon güçlerinin Irak'a desteği ve güvenlik güçlerinin ABD tarafından eğitilmesine ilişkin iki ülke arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesi konularını ele aldı.

Açıklamada, Dunford'un, teröristlerin kontrolündeki bölgelerin geri alınması için ülkesinin hükümete yönelik yardımlarının devam edeceğini ve terörle mücadele konusundaki ihtiyaçlarının da karşılanacağını söylediği belirtildi.

Haber Ara