Dolar

32,5481

Euro

34,8777

Altın

2.430,09

Bist

9.722,09

ABD Genelkurmay Başkanı: Esed Rusya sayesinde istikrar kazandı

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, Rusya’nın, IŞİD'e karşı savaşmak için girdiği Suriye’de, Esed rejimini destekleyerek tekrar istikrar kazanmasını sağladığını belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-30 08:21:33

ABD Genelkurmay Başkanı: Esed Rusya sayesinde istikrar kazandı

ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford, Rusya'nın, IŞİD'e karşı savaşmak için girdiği Suriye'de, Beşşar Esed rejimini destekleyerek güçlenmesini sağladığını söyledi.

AA!nın haberine göre Dunford, Washington merkezli düşünce kuruluşu Strateji ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nde (CSIS) katıldığı konferansta, Rusya'nın Suriye'deki rolüne ilişkin konuştu.

“Dürüst olmak gerekirse Esed rejimi geçen sene temmuz ya da ağustos ayında kötü durumdaydı ve şu anda ise tekrar istikrar sağlamış durumda” diyen Dunford, Rusya'nın Suriye'ye girmesiyle birlikte Esed rejiminin tekrar güç kazandığını belirtti.

"Esed'i güçlendirmek konusunda etkili oldular"

Dunford, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Karşımıza ise söyle bir soru çıkıyor; Rusya neden ilk başta oraya girmişti? Belirttikleri sebebe göre DAEŞ'e karşı mücadele edeceklerdi. Şimdi ise Suriye'den çekildiklerini söylediler. Bana göre, DAEŞ'e karşı hala yapılması gereken iş var. Suriye'ye giriş sebepleri hakkında niyetlerinden emin değilim. Fakat kesinlikle Esed'i güçlendirmek konusunda etkili oldular.”

Haber Ara