Dolar

32,3746

Euro

34,9953

Altın

2.324,31

Bist

9.079,97

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey İsrail'de

Dempsey, İsrailli yetkililere potansiyel düşmanlara karşı askeri hattın korunacağı teminatını verdi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-10 16:53:17

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey İsrail'de

AA'nın haberine göre, ABD Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey, İsrail'e İran ile nükleer anlaşmaya varılsın ya da varılmasın potansiyel düşmanlara karşı askeri hattın korunacağı güvencesini verdi. İsrail'e ziyarette bulunan Dempsey, İsrail Genelkurmay Başkanı General Gadi Eisenkot ve Savunma Bakanı Moşe Yaalon ile görüştü. Görüşmelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dempsey, İsrailli yetkililerin, ABD'nin İran'a karşı savunma oluşturmaya çalışan Körfez ülkelerine silah satışından duydukları endişeyi dile getirdiğini söyledi. Dempsey, "İsrail, kendilerine sadece niteliksel olarak yardım ettiğimizden emin olmak istiyor. ABD, Körfez ülkelerinin ordularının büyümesine ve gelişmesine yardımcı olurken bu orduların bölgede üstünlük kazanacak kadar büyümeyecekleri konusunda teminat istiyorlar" dedi.

İRAN İLE OLASI NÜKLEER ANLAŞMA İran ile olası bir nükleer anlaşmanın İsrail'in güvenliğine katkıda bulunup bulunmayacağını söylemek için henüz erken olduğuna dikkati çeken Dempsey, "Eğer bir anlaşma yapılırsa... Güvenliği sağlamak için (İsrail ile) hızlı ve kapsamlı bir şekilde yeni düzenlemeler yapmamız gerekiyor. İsrail devletinin her zaman bize güvendiği konularda teminatlarımızı yerine getirmek bizim için zorunludur. Anlaşma sağlanır ve yaptırımlar hafiflerse İran rejimi daha fazla ekonomik güç kazanır ve satın alma gücü artar. Benim beklentim, tüm paranın İran vatandaşlarının yaşam standartlarını artırmak için ekonomiye aktarılmayacağı yönünde. Ben, kendilerine destek verenlere ve askeri kapasitenin artırılmasına da yatırım yapacaklarına inanıyorum" diye konuştu.
İSRAİL'E YARDIM DEVAM EDECEK
Nükleer anlaşmanın, bir bütün olarak ele alındığında tüm bölge için yararlı olacağını vurgulayan Dempsey, "Çünkü nükleer güce sahip olmayan bir İran, nükleer güce sahip bir İran'dan çok daha iyi olacak" dedi. ABD'nin hava ve füze savunma sistemlerini geliştirmek için İsrail'e yardım etmeye devam edeceğini ifade eden Dempsey, siber savunma, deniz güvenliği ve Gazze'dekiler gibi tünellerin askeri amaçla kullanımı konularında da İsrailli yetkililerle görüşmelerin süreceğini kaydetti. Dempsey'in bugün de Başbakan Binyamin Netanyahu tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara