Dolar

32,5623

Euro

34,8979

Altın

2.428,60

Bist

9.645,02

ABD Genelkurmay Başkanı: ABD'li komutan:Benim Ruslarla askeri işbirliği yapmam yasak

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'a Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Velery Gerasimov ile yaptığı görüşme soruldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-24 10:28:57

ABD Genelkurmay Başkanı: ABD'li komutan:Benim Ruslarla askeri işbirliği yapmam yasak

TİMETURK | HABER MERKEZİ

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Washington merkezli Brookings Enstitüsünce düzenlenen “Global Tehditler ve ABD'nin Ulusal Güvenlik Öncelikleri” panelinde konuştu. 

Geçen hafta Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Velery Gerasimov ile Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yaptığı görüşmeye yönelik sorulara Dunford, Rus mevkidaşı ile askeri iletişim kanallarının açık tutulması ve iletişimsizliğin beraberinde getirebileceği riskleri azaltmak için görüştüğünü dile getirdi.

Dunford Gerasimov ile görüşmesine ilişkin “Benim Ruslarla askeri işbirliği yapmam yasak. Bunu yasaklayan bir yasa var. Dolayısıyla benim Rus mevkidaşımla yaptığım görüşme herhangi bir politika değişimi değildi ve aylar önce planladığım bir görüşme olması dolayısıyla yönetimle ilgisi yok” değerlendirmesini yaptı.

Gerasimov ile ocak ayında görüşmeyi planladığını ancak Trump'ın Pentagon ziyareti dolayısıyla ertelediğini ifade eden Dunford ABD ordusunun her ülke ile askeri iletişimin olması gerektiğine dikkat çekti.

Dunford, ABD ile Rus uçaklarını birkaç bölgede aynı anda harekat icra ettiğini dolayısıyla iletişimsizliğin Amerikan ve Rus askerlerini tehlikeye düşürebileceğini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

ABD ile Rusya arasında 2015 yılında Suriye üzerine uçakların güvenli bir şekilde ayrışması konusunda bir mutabakat imzalanmıştı. Pentagon yetkilileri ile Rus yetkilileri düzenli olarak belirli aralıklarda video konferansla görüşmeler yapmaya devam ediyor.

 

Haber Ara