Dolar

32,3651

Euro

35,0927

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

ABD Esed rejimini neden vurdu?

Doç. Dr. Akif Kireçci 'yanlışlıkla vurduk' diyerek açıkladığı 'rejimi hedef alan' o saldırının Rusya'ya için bir mesaj taşıdığını söylüyor...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-18 20:31:57

ABD Esed rejimini neden vurdu?

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Bu sabah, Amerika Birleşik Devletleri öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçakları, IŞİD hedefleri yerine Suriye ordusuna ait bir askeri üssü vurmuştu. Onlarca Suriye askerinin öldüğü saldırıyla ilgili ABD ordusundan yapılan ilk açıklama, bombardımanın yanlışlıkla yapıldığı yönündeydi.

Ankara Siyasal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ASEM) Başkanı Doç. Dr. Akif Kireçci, ABD'nin "yanlışlıkla vurduk" diyerek açıkladığı o saldırıyı değerlendirdi.

Bu saldırının ABD'nin tıpkı Rusya gibi "direkt sahada olma" ile ilgili mesajlar içerdiğini düşünüyor...

İşte o açıklama:

Hatırlıyorsunuzdur. Rusya Suriye'de kullandığı İran'ın gücünün artık yetersiz kaldığını gördüğünde sahaya inmiş ve ve bütün dengeyi değiştirerek "Ben buradayım. Rejimi ve kazanımlarımı koruyacağım" demişti.

Hata olmuş olsa bile Rusya inanmayacak. Rusya'dan "ABD'yi kim yönetiyor? Beyaz Saray mı Pentagon mu? Seçime gitmekte olan ülkede Obama'nın gücünün zayıfladığı" yönünde gibi eleştiriler geliyor.

Bu bilinçli bir saldırıysa ABD'nin doğrudan sahada olduğunu açıkça söylediğini düşünüyorum. Tıpkı Rusya gibi. Tabiri caiz ise savaş tam anlamıyla başlıyor. Bu saldırı ile var olan güvensizlik ortamı bir resmiyet kazanmış oldu. 

Çünkü Rusya'dan yükselen tepki diplomatik amacın çok çok ötesinde ülkenin zayıflığına dönük eleştiriler barındırıyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara