Dolar

32,5886

Euro

34,7701

Altın

2.506,65

Bist

9.693,46

ABD, Esed rejimini bombaladı

ABD jetleri, Deyr Ez-Zor'da Suriye ordusu birliklerini bombaladı. Rusya, saldırıda 62 askerin öldüğünü açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-17 22:10:25

ABD, Esed rejimini bombaladı

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Suriye'nin doğusundaki Deyrizor kentinde Beşşar Esed rejimine ait bir askeri üssü vurduğunu açıkladı. Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral Igor Konaşenkov, Deyrizor Havaalanı'nın yakınlarına yapılan hava saldırısının koalisyona ait 2 F-16 ve 2 A-10 ile gerçekleştirildiğini söyledi. Suriyeli yetkililerin kendilerine 62 rejim askerinin öldüğü, 100'den fazla askerin de yaralandığı bilgisini verdiğini belirten Konaşenkov, uçakların ülkenin Irak sınırı tarafından geldiğini ifade etti.

Suriye Ordusu da Deyrizor'da bulunan havaalanı yakınlarındaki askeri üsse yapılan saldırıda 60'tan fazla askerlerinin öldürüldüğünü söyledi. Suriye Ordusu açıklamasında, hava saldırısının bölgede IŞİD'in ilerlemesine imkân verdiğini, bombardımanda IŞİD'e karşı saldırı hazırlığı yapan Esed rejimi askerlerinin hedef alındığını ve bunun, "ABD ile müttefiklerinin cihadist grupları desteklediğini kanıtladığını" savundu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise, en az 80 Suriye askerinin Deyrizor yakınlarındaki koalisyon güçlerinin bombardımanında öldüğünü belirtti. Aynı bölgeyi aynı anda Rus jetlerinin de vurduğu ifade edildi.

Rus haber ajansları, Esed güçlerinin, Deyrizor Havaalanı yakınlarındaki saldırı sonrası IŞİD'e karşı kaybettiği mevkileri geri aldığını yazdı.

Haber Ara