Dolar

32,4242

Euro

34,4456

Altın

2.489,00

Bist

9.679,80

ABD enerji altyapısında atağa geçti

ABD’de enerji altyapısı modernleştirecek yasanın kabul edildiği belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-21 07:08:16

ABD enerji altyapısında atağa geçti

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Petrol, doğalgaz ve elektrik altyapısının modernleştirilmesini amaçlayan yasa teklifi 12'ye karşı 85 oyla ABD Senatosu genel kurulundan geçti.

Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörleri bir araya getiren tasarı, enerji alanında son 10 yılı aşkın süredir kabul edilen ilk geniş kapsamlı yasa teklifi olma özelliğini taşıyor.

Teklif, ülkenin altyapısının modernleştirilmesinin yanı sıra elektrik şebekesinin geliştirilmesi, sıvılaştırılmış doğalgazın ihraç edilmesindeki sürecin işleyişi, eski düzenlemelerin kaldırılması gibi birçok değişikliği barındırıyor.

ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz de tasarıya ilişkin bir süre önce yaptığı açıklamada, teklifin birçok artısı olacağını belirterek, “Tasarı bizim enerji teknolojisindeki girişimlerimize yönelik taahhüdümüzü güçlendirecek. Enerji ve bilim programlarının entegrasyonunun daha iyi bir şekilde yeniden yapılandırılmasını sağlayacak. Ayrıca enerjiyle ilgili altyapı kesintilerine acil müdahalede bulunmamıza ilişkin sorumluluğumuzu artırmamızı etkileyecek.” ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara