Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

ABD elçiliğine baskın emri Kasım Süleymani'den

Bağdat’taki ABD Büyükelçiliği'ne baskın emrini İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin verdiği belirtiliyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-02 09:14:14

ABD elçiliğine baskın emri Kasım Süleymani'den

ABD'nin Büyükelçilik baskınına saldırının Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani'nin emriyle, Asaib Ehl Elhak oluşumu lideri Kays el-Hezali ve Bedir kaolisyonu lideri Hadi el-Amiri olduğu belirtildi.

SÜLEYMANİ'YE YAKIN İSİM ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre pazar günü Haşdi Şabi güçlerini hedef alan saldırıda, Irak'ta Süleymani'ye en yakın isimlerden 45. Bölük komutanı Ebu Ali Hazali de öldürülmüştü.

Hazali'nin hedef alınmasının Süleymani'ye direkt mesaj olduğu değerlendirilmişti.

HAVADA TRAFİK YAŞANDI

Öte yandan baskından hemen önce, Tahran ve Bağdat arasındaki sivil yolcu uçağı trafiğinde artış kaydedildiği ve bir günde 10 İran yolcu uçağının Irak'a iniş yaptığı iddia edildi.

DUVARA ADI YAZILDI

Büyükelçiği basan gruplar da duvarlara ‘(Kasım) Süleymani liderim' ibaresini yazdı.

ENILLb1XUAAhbwv
ABD elçiliğini basan göstericileri, duvarlara yazı da yazdı. Bu karede "Benim liderim Kasım Süleymani" ifadesi yer alıyor. (31 Aralık 2019)

ALANDAN GERİ ÇEKİLDİLR FAKAN AYRILMADILAR

Hizbullah Tugayları'ndan önde gelen bazı isimler, çağrılara rağmen, Büyükelçilik önünden yaptıkları duyurularda, “İşgal güçleri (ABD) Irak'tan çıkana ve Büyükelçilik boşalana kadar buradan ayrılmayacağız.” ifadelerini kullandı. Haşdi Şabi'ye bağlı bir grup da, Yeşil Bölge'nin dışında Dicle Nehri kenarında yer alan Ebu Nuas Caddesi'ni trafiğe kapatarak, orada çadır kurdu ve oturma eylemine başladı. Haşdi Şabi tarafından yapılan açıklamada, Irak hükümetinin ülkenin egemenliğine saygı duyulması talebi üzerine yandaşlarından ABD Büyükelçiliği binası önünden çekilmelerini istemişti.

Bağdat yönetimi de göstericilerin tamamıın çekildiğini duyurmuştu. Aynı saatlerde bölgeye ABD özel kuvvet askerleri intikal etmişti.

TAZİYE MERASİMİ BAĞDAT MERKEZ'DE YAPILACAK

ABD savaş uçaklarında hayatlarını kaybedenler için taziye merasiminin Bağdat'ın merkezinde yapılacağını kaydeden açıklamada yandaşlarına “Mesajınız ulaşmıştır” ifadeleri kullanılmıştı.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1329473_2

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara