Dolar

32,5870

Euro

34,7932

Altın

2.508,17

Bist

9.693,46

ABD, 'eğit-donat' düzenlemeye gidiyor

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Cook, Suriyeli muhaliflere yönelik eğit-donat programı üzerinde bazı düzenlemelere gidileceğini açıkladı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-09 04:33:56

ABD, 'eğit-donat' düzenlemeye gidiyor

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Pentagon Sözcüsü Peter Cook, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında, bir soru üzerine, "Eğit-donat programının ilk safhasının umduğumuz türden bir verimle başlamadığı noktasında açık sözlü olduk. Bundan dersler aldık ve almaya da devam ediyoruz" dedi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın, Suriyeli "ılımlı" muhalif güçleri IŞİD'e karşı mücadelenin kritik bir ögesi olarak gördüğünü ve bu güçlere yönelik eğit-donat programının "doğru strateji" olduğuna hâlâ inandığını kaydeden Cook, bununla birlikte, ABD yönetimi olarak, programda yaşanan birtakım sorunları gidermenin yollarını da değerlendirdiklerini belirtti. 

"Program üzerinde ayarlamalar, düzenlemeler yapacağız" ifadesini kullanan Cook, bu düzenlemelerin içeriğine dair herhangi bir detay vermedi.

ABD ve koalisyon güçleri tarafından IŞİD'e karşı savaşmaları için eğitilip silahlandırılan Suriyeli ılımlı muhaliflerin ilk mezun grubunun, temmuz sonunda Suriye'ye geçtikten sonra Nusra Cephesi'nin saldırısına uğradığı ve 20'den fazlasının Nusra Cephesi tarafından alıkonulduğu belirtilmişti. 

 

Haber Ara