Dolar

32,6016

Euro

34,7997

Altın

2.497,68

Bist

9.481,20

ABD drone'ları kayıt altına alacak

ABD hükümeti, ticari amaçlarla kullanılmaya başlanacak olan drone'ların yanı sıra, bireysel drone kullanım ve siparişlerinin resmi biçimde kayıt alınmasını planlıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-21 02:20:54

ABD drone'ları kayıt altına alacak

Sputniknews.com'da yer alan habere göre; ABD Ulaştırma Bakanlığı tarafından önümüzdeki Pazartesi günü konuyla ilgili yeni bir planın açıklanması bekleniyor. Söz konusu açıklamayla birlikte drone kaydı zorunluluğunun, drone'ların popüler bir hediye olarak çok daha fazla satın alındığı Noel tatiliyle birlikte yürürlüğe konulacağının duyurulması bekleniyor. 

Ulaştırma Bakanlığı'nın konuyla ilgili özel bir ekip oluşturacağı ve ardından drone üreticilerinin bu doğrultuda bir kayıt süreci oluşturması ve gelecekteki drone sahipleri için de drone kaydı işlemlerinin kolaylaştırması bekleniyor.

BEYAZ SARAY ÇEVRESİNDE KULLANIMI YASAK

Havadan profesyonel video ve fotoğraf çekimi yapabilen drone'lar için kayıt zorunluluğu getirilmesi beklenirken, oyuncak drone'ların kapsam alanında tutulabileceği belirtiliyor. 

ABD'de yürürlüğe girecek olan drone kaydı uygulamasının daha önceki drone siparişlerini kapsayıp kapsamayacağı ve hükümetin drone'ları resmi olarak sınıflandırmak için ne tür ölçütler kullanacağı ise henüz bilinmiyor.

ABD'de drone kullanımı, havalimanları ve Beyaz Saray, ABD Kongresi ve ABD Senatosu binaları çevresinde şimdiden yasaklanmış bulunuyor.

Haber Ara