Dolar

32,5766

Euro

34,7968

Altın

2.510,43

Bist

9.693,46

ABD donanma üssündeki saldırganın Suudi bir asker olduğu ortaya çıktı

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Pensacola deniz üssünde 4 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırıyı, okulda eğitim alan Suudi bir askerin gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-07 07:52:54

ABD donanma üssündeki saldırganın Suudi bir asker olduğu ortaya çıktı

ABD'de dün Florida eyaletinde Pensacola'da Donanma Hava İstasyonu'nda silahlı saldırı düzenlendı. Saldırıyı gerçekleştiren Suudi ordu mensubu olan öğrenci, donanma güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Pensacola yerel polisi, saldırıda sekiz kişinin yaralandığını doğruladı. Saldırının tabanca ile gerçekleştirildiği açıklandı ve 4 kişinin öldüğü belirtiliyor.

1_4_1

SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN İSİM SUUDİ ASKER

Saldırıyı gerçekleştiren Suudi askerin Muhammed Said Şemrani olduğu kesinleşti.

ABD üssünde saldırı gerçekleştiren Suudi asker Usame bin Ladin'e ait o sözleri paylaştı (Ayrıntılar için TIKLAYINIZ)

ELIjMyiWsAAwLG4 (1)

KRAL SELMAN İLE TRUMP GÖRÜŞTÜ

ABD Başkanı Donald Trump da Twitter hesabı üzerinden Suudi Arabistan Kralı Selman'ın kendisine taziyelerini ilettiğini duyurdu. Kral Selman'ın saldırı ile ilgili "Bu kişi, Suudi Arabistan halkının Amerikan halkına karşı beslediği hisleri hiçbir şekilde temsil etmiyor" dedi.

Yetkililere saldırı ile ilgili ihbar telefonu yerel saatle sabah 06:51 sıralarında geldi

Escambia kenti şerifi David Morgan, yaptığı ilk açıklamada, "Olay yeri, bir film seti gibi gerçek dışıydı" dedi.

İKİ POLİS MEMURU VURULDU

Saldırganla yaşanan çatışma sırasında iki polis memurunun da vurulduğu ancak durumlarının iyi olduğu duyuruldu.

ÜSTE KAÇ ASKER VAR?

Pensacola deniz üssünün internet sitesinden elde edilen bilgilere göre okulda, 16 bin asker ile 7 bin 400 sivil personel bulunuyor.

45_1

"SUUDİ ARABİSTAN TAZMİNAT ÖDEMELİ"

Florida Valisi Ron DeSantis de olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu kişinin Suudi hava kuvvetleri mensubu oluşu, burada bizim topraklarımızda eğitim görüşü ile ilgili sorular olacağını biliyoruz" dedi.

DeSantis Suudi Arabistan hükümetini de olaydan sorumlu tuttu ve "Kurbanlar için hayatı kolaylaştırmalılar. Bir (tazminat) borçları olduğunu düşünüyorum" dedi.

Üssün komutanı olan Timothy Kinsella da yaptığı açıklamada saldırgana karşı gösterilen "kahramanca müdahale" karşısında çok gururlu olduğunu söyledi.

ÖLENLERİN İSİMLERİ HENÜZ AÇIKLANMADI

ABD Donanmasından yapılan açıklamada ölen kişilerin isimlerinin, ailelerine haber verilene dek kamuoyuna açıklamayacağı duyuruldu.

Haber Ara