Dolar

32,3738

Euro

35,0060

Altın

2.325,66

Bist

9.108,70

ABD Dışişleri: Rusya tehlikeli bir yer

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya’yı, Sudan, Pakistan ve Nijerya ile beraber ziyaret edilecek en tehlikeli ülkeler arasına koydu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-11 17:23:41

ABD Dışişleri: Rusya tehlikeli bir yer

TIMETURK | ÇEVİRİ

Amerikan Dışişleri Bakanlığı, Rusya'yı, Sudan, Pakistan ve Nijerya ile beraber ziyaret edilecek en tehlikeli ülkeler arasına koydu.

Yeni listedeki ülkelerin ise yedi risk faktörüne göre seçildiği bildirildi. Bu faktörler arasında suç, ayaklanmalar ve diğer olaylar sıralanıyor. 1'den 4'e kadar uzanan sınıflandırmada dördüncü seviye “seyahat etmeyin” denilen en tehlikeli bölgeler olarak kaydedildi.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı ise Rusya'yı üçüncü seviyede kabul etti. Bu da Rusya'ya seyahat ederken “bir kez daha düşünmek gerek” anlamına geliyor.

Çarşamba günü kamuya duyurulan tavsiye niteliğindeki listede, “Terörizm ve huzursuzluklar nedeniyle Rusya'ya gitmeyi gözden geçirin” denildi.

“KUZEY KAFKASYA VE KIRIM TEHLİKELİ BÖLGELER”

Seyahat için yola çıkanlara Kuzey Kafkasya'ya halk ayaklanması, kaçırılma ve işkence endişeleri nedeniyle gitmemeleri önerilirken 'Kırım'da işgalci otoritenin ihlalleri olabileceği' endişesi dile getirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova ise Amerika'nın bu tavrının iki millet bölmek üzere tasarlanmış bir korkutma taktiği olduğunu ifade etti. Zaharova, “Amerikan vatandaşları Rusya'ya seyahat ederlerse Amerikalı yetkililerin onlardan korkmalarının doğru olmadığını kendi gözleriyle görecekler” diye konuştu.

Zaharova, "Hillary Clinton, Barack Obama ve John McCain gibi isimlerin üzerinden yürütülen Rusfobik kampanya nedeniyle normal insanlar arasında düşmanlık artıyor” diye ekledi.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara