Dolar

32,4888

Euro

34,9195

Altın

2.435,00

Bist

9.716,77

ABD Dışişleri eski bakanı Albright: Putin tam bir şeytan

ABD dışişleri eski bakanı Madeleine Albright, bir Avusturya gazetesine verdiği röportajda Rusya devlet başkanı ve Rus siyaseti hakkında açıklamalarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-21 17:02:37

ABD Dışişleri eski bakanı Albright: Putin tam bir şeytan

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL

Avusturya gazetesi Die Presse'ye bir röportaj veren Albirght Rusya devlet başkanı Putin için “zeki ama tam bir şeytan” dedi.

'NATO'NUN GENİŞLEMESİNDEN MEMNUNUM'

Albright, Eskiden komünist idare altında olan Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Macaristan'ın 1999 yılında NATO'ya katılmış olmasının Moskova'yı çileden çıkardığını söyledi.

Rusya'nın birçok Balkan ülkesinin NATO'ya girmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Albright, “NATO'nun genişlemesinden gurur duyuyorum. Bu sayede Batı Avrupa'nın gücünü kullanabilecek ve Balkan devletlerine yardım edebileceğiz” dedi.

'PUTİN ZEKİ AMA TAM BİR ŞEYTAN'

Albright, 2000 yılında eski devlet başkanı Yeltsin'in yerini Putin'e bırakmasından kısa bir süre sonra Kremlin'e gerçekleştirdiği gezi sırasında Putin hakkında pek de olumlu düşünmediğini belirtti.

Putin hakkındaki fikirlerini “Zeki biri ama tam bir şeytan” ifadeleri ile dile getiren Albright “Her şeyi kontrol altında tutmak isteyen bir KGB casusu. Herkesin Rusya'ya komplo kuracağını düşünüyor” dedi.

PUTİN'İN AMACI AB'Yİ PARÇALAYIP NATO'YU SAF DIŞI BIRAKMAK

Putin'in izlediği siyaset hakkında da görüşlerini belirten eski bakan “Putin'in eli kötüydü ancak çok iyi oynadı. En azından kısa süreliğine. Amacının AB'yi parçalamak ve NATO'yu kendi etki alanının dışında tutmak olduğunu düşünüyorum” dedi.

Rusya'nın izlediği “asimetrik savaş” bağlamında, Baltık devletlerine de uyarıda bulunan Albright, Rusya'nın bu ülkelerin sınırlarındaki askeri konuşmalarına karşı dikkatli olmalarını söyledi.

Rusya tarafından ABD'nin Rusya'yı tahrik ettiğine dair yapılan eleştirilere de değinerek “ABD'nin Rusya ile bir sorunu yok. Ancak başka ülkeleri işgal ederse o zaman sorun başlar” dedi.

Haber Ara