Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Osman Kavala' çağrısı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Osman Kavala'nın 'derhal' serbest bırakılması çağrısında bulundu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price imzalı yazılı açıklamada Ankara'nın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararına saygı duyması gerektiği belirtildi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-11 09:13:11

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Osman Kavala' çağrısı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Osman Kavala'nın 'derhal' serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price imzalı yazılı açıklamada Ankara'nın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararına saygı duyması gerektiği belirtildi.

Açıklamada "Kavala'ya yönelik suçlamalar, devam eden tutukluluğu, dosyaların birleştirilmesi gibi yargılamanın sonucunu geciktiren durumlar Türkiye'de hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye zarar vermektedir. Türkiye'yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uymaya, adil, şeffaf ve iç hukuk ile uluslararası yükümlülükler çerçevesinde hızlı karar vermeye davet ediyoruz." denildi.

Açıklamada ayrıca aynı davada ismi geçen ABD vatandaşı akademisyen Henri Barkey hakkındaki suçlamaların da 'temelsiz' olduğu vurgulandı.

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili "anayasayı ihlal" ile "siyasal veya askeri casusluk" suçlamalarından dava açılan Osman Kavala ve Henri Barkey'nin yargılandığı davanın ikinci duruşmasında Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verilmiş, dava Kavala hakkında devam eden Gezi Parkı davası ile birleştirmişti.

Kaynak: Euronews Türkçe

 

 

Haber Ara