Dolar

32,5453

Euro

34,8786

Altın

2.430,05

Bist

9.645,02

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kongre'den geçen Türkiye aleyhtarı 'Ermeni tasarısına' karşı

Trump yönetimi, geçtiğimiz hafta Meclis tarafından kabul edilen yaptırımların yanı sıra Kongre'den geçen 'Ermeni tasarısına' da karşı çıkıyor. Bu hamlelerin bir NATO müttefikiyle ilişkilerini daha da zorlaştıracağını düşünüyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-07 12:22:10

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kongre'den geçen Türkiye aleyhtarı 'Ermeni tasarısına' karşı

TIMETURK | HABER MERKEZİ
ÇEVİRİ

Bloomberg'den Nick Wadhams'ın haberine göre ABD Meclisi'nin geçtiğimiz hafta Kuzey Suriye'deki Barış Pınarı Harekatı'na karşılık geçirdiği tasarı ABD Dışişleri Bakanlığı ve Donald Trump tarafından tepkiyle karşılandı.

Adı açıklanmayan ABD'li yetkililer, Trump'ın tasarıyı veto edip etmeyeceğine ilişkin ise bilgi vermedi.

ABD'li yetkili, "Ermeni tasarısının" talihsiz bir zamanlamasının olduğunu söyledi.

Trump ve Beyaz Saray, Ermenilerin soykırım iddialarına eski ABD yönetimleri gibi temkinli yaklaşıyordu.

Ermenistan'ın iddialarının kabul edilmesinin Türkiye ile ilişkileri bozacağı endişesiyle ABD yönetimleri anma günlerinde "soykırım" yerine "büyük felaket" ifadesini tercih ediyordu.

Yetkili, ABD'nin konuyla ilgili pozisyonunun değişmediğini, Ermeni tehciri sırasında hayatını kaybeden Ermenilerin yasını tuttuğunu söyledi.

Meclis'in Türkiye'ye yaptırımlar öngören tasarısına göre üst düzey Türk yetkililere yaptırım uygulanacak ve ABD'ye girmeleri yasaklayacak. Ayrıca ABD askeri malzemelerinin Suriye'de kullanılma ihtimaline karşı Türkiye'ye silah satışını durdurma da bu ayrıntılar arasında.

Trump muhalifleri, Başkan'ın ABD askerlerini Suriye'den çekmesi hamlesinin Barış Pınarı Harekatı'nın önünü açtığını düşünüyor.

Haber Ara