Dolar

32,5853

Euro

34,7947

Altın

2.507,22

Bist

9.693,46

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo uyardı: S.Arabistan’ı ziyaret eden herkes tehlikede

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Arabistan’ı ziyaret edecek kişi ve liderleri uyararak, “İran destekli Husilerin attığı füzeler yüzünden, Krallığı ziyaret eden herkes tehlikede” dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-25 13:30:25

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo uyardı: S.Arabistan’ı ziyaret eden herkes tehlikede

‘Başkan Trump'ın, Tanrı tarafından İsrail'i korumak için gönderilmiş' olabileceğini söyleyerek bir anda dünya gündemine oturan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek olanları uyardı.
ABD'li Bakan Pompeo, Sky News Arab televizyonuna verdiği röportajda, "İranlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve İran İslam Devrimi'nin lideri Ali Hameney'in açıklamalarına atıfda bulunarak, Riyad'ı ziyaret eden herkes tehlikede” dedi.

FÜZELER SUUDİ'LERİN YAŞAMINI TEHLİKEYE ATIYOR

Pompeo, Tahran yönetimini suçlayarak, şunları söyledi:
"İran, Yemen'deki Şii Husileri kullanarak Suudi Arabistan'ı tehdit ediyor. Husilerin, Suudi Arabistan'a attığı roketler, Suudi halkın yaşamını tehlikeye atıyor. Bu yüzden Suudi Krallığı'nı seyahat eden herkes tehlikede. Bu durum kabul edilmez. Yemen halkının istediği ve bölge halkının talep edeceği sonucu elde etmek için elimizdeki her mekanizmayı kullanmak istiyoruz.”

ABD yönetiminin şu anda, İran destekli Husiler'e karşı yaptırım ve terör listesine almak için çalıştığını belirten Pompeo; Suudi Arabistan'ın her gün, Yemen'den düzenlenen roket saldırılarına maruz kaldığını belirtti.
Pompeo, Suudi Arabistan'ın İran saldırılarından korunmak için ABD'den silah isteği talebinin de yerine getirilmesini istedi.

‘HUSİLER TERÖR ÖRGÜTÜ LİSTESİNE ALINSIN'

Öte yandan Yemen Enformasyon Bakanı Muammer El İryani, ABD'den Husileri, terör örgütü olarak ilan edilmesini ve terör listesine alınmasını istedi. El İryani, ABD'nin Yemen Büyükelçisi Matthew Touler ile bir araya geldi. Yemen'deki gelişmelerin ele alındığı görüşmede El İryani, ABD Büyükelçisi Touler'a Husiler'in Yemen halkına işlediği suçların soykırım boyutuna ulaştığını belirterek, Husilerin terör örgütü olarak ilan edilmesini istedi.
El İryani, konuşmasında Husilerin meşru hükümete karşı darbe yapmasından sonra, özellikle gençlere aşırı fikirleri empoze ettiğini ve başkalarına yönelik nefret aşıladığını belirterek, “Bu nefret saatli bomba gibidir. Zamanı belli olmayan bu patlama gerçekleştiğinde sadece Yemen halkını değil tüm dünyayı etkileyecektir.” dedi.

 

Haber Ara