Dolar

32,4751

Euro

34,9511

Altın

2.436,04

Bist

9.716,77

ABD'den vatandaşlarına Türkiye'ye seyahat uyarısı

ABD, Türkiye’ye seyahat etmek isteyen vatandaşlarını ‘terör ve gözaltı’ gibi nedenlerle bir kez daha uyardı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-17 10:56:45

ABD'den vatandaşlarına Türkiye'ye seyahat uyarısı

ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını güncelledi.

Vatandaşlarına terör ve keyfi tutuklamalardan dolayı Türkiye'ye seyahat planlarını yeniden değerlendirmeye almaları çağrısında bulundu.

TÜRKİYE'Yİ 3. SEVİYE OLARAK GÖSTERDİLER

Türkiye genelinde seyahat riskinin 3'üncü seviyede olduğu belirtilirken, Suriye ve Irak sınırı bölgelerinde riskin 4'üncü, yani en üst seviyede olduğu kaydedildi.

SINIRA YAKIN YERLERE SEYAHAT EDİLMEMESİ İSTENDİ

Açıklamada terör tehlikesinden dolayı Türkiye'nin Suriye ve Irak sınırı yakınlarındaki bölgelere seyahat etmemeleri yönünde uyarı yapıldı.

TERÖR SALDIRISI OLABİLİR DİYEREK ENDİŞE YARATMAYA ÇALIŞTILAR

Terör gruplarının Türkiye'ye yönelik saldırı planlarına devam ettiklerinin belirtildiği açıklamada olası saldırıların önceden uyarı ya da işaret olmadan gerçekleşebileceği ve saldırılarda genellikle “turistik yerler, ulaşım merkezleri, alışveriş merkezleri, yerel hükümet binaları, oteller, eğlence kulüpleri, restoranlar, ibadet yerleri, kültür ve spor merkezleri, eğitim kurumları, havaalanları ve diğer halka açık mekanların” hedef gösterildiği belirtildi.

AMERİKALI KAMU ÇALIŞANLARININ İZİNSİZ GİDEMEDİĞİ YERLER

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, Amerika'nın Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van illerinde seyahat eden vatandaşlarına acil yardım hizmeti sunmada da sıkıntı yaşayabileceği iddia edildi.

Zira Türkiye'de çalışan Amerikalı kamu çalışanlarının bu illere yetkililerin izni olmadan seyahat etmeleri yasak.

Haber Ara