Dolar

32,3373

Euro

35,1961

Altın

2.245,93

Bist

8.718,11

ABD'den Türkiye'ye S-400 tehdidi

ABD Hava Kuvvetleri Müsteşar Yardımcısı Heidi Grant, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri satın alması halinde Türkiye'nin NATO teknolojilerine erişiminin kısıtlanacağını söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-17 13:33:38

ABD'den Türkiye'ye S-400 tehdidi

Defense News'e konuşan ABD Hava Kuvvetleri Müsteşar Yardımcısı Heidi Grant, Türkiye'ye S-400 sistemleri alımı konusunda açıklama yaptı.

ABD Hava Kuvvetleri Müsteşar Yardımcısı Heidi Grant, "Eğer Türkiye S-400'leri alırsa, NATO teknolojilerine erişimi kısıtlanır. İleriki aşamada da Türkiye'nin F-35 tipi 5. nesil bombardıman uçaklarını edinme ve kullanma imkanlarına yönelik tedbirler alınabilir" dedi.

"40 ASKERİMİZİ NATO TATBİKATINDAN ÇEKİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Norveç'te kendisi ve Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterildiğini ifade ederek, 'NATO tatbikatında bulunan 40 askerimizi çekiyoruz' demişti. ABD'den gelen açıklamanın bu olaydan sonra gelmesi dikkat çekti.

 

Erdoğan konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Son olarak dün, Norveç'te bir durum oldu. Düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar ve Atatürk'ün ismi bir tarafta da şahsımın ismi var. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu bakanımız da Kanada yolundaydılar. Bizi yoldan aradılar, böyle böyle dediler. Bu da NATO tatbikatı. 40 askerimiz var. Biz bu askerimizi çekme kararı verdik. Çekiyoruz dediler. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi çekin dedik. Gerekli bağlantıları vs yaptılar, yapıyorlar. Oyun başka. Zaman zaman değişik yerlerde de bunlar yapıldı yapılıyor. Maalesef içimizde de bunlar var. Biz silahı güç olarak kabul ediyorsak o zaman bırakalım biz siyaseti. Haktan daha güçlü bir şey olamaz."

Haber Ara