Dolar

32,4201

Euro

34,4352

Altın

2.489,03

Bist

9.679,80

ABD'den Taliban'a hava operasyonu

Afganistan'da Taliban'ın kontrolüne geçen Kunduz kentini geri almak için harekete geçildi. ABD savaş uçakları da Taliban'a hava operasyonu gerçekleştirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-29 11:32:48

ABD'den Taliban'a hava operasyonu

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayet merkezinin dün Taliban savaşçılarının kontrolüne geçmesinin ardından güvenlik güçleri kenti geri almak için operasyonlara başladı.

Reuters'da yer alan habere göre, ABD savaş uçakları da Taliban'ı vurmaya başladı. NATO'dan yapılan açıklamada, ABD'nin bugün sabah saatlerinde Taliban'a yönelik hava saldırıları gerçekleştirildiği ifade edildi.

Taliban Kunduz'u dün ele geçirmişti

Kunduz Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Said Server Hüseyni, güvenlik güçlerinin sabah saatlerinde Kunduz'u geri almak için karadan ve havadan operasyonlara başladıklarını, hapishane ve emniyet müdürlüğü binalarını kontrol altına aldıklarını söyledi.

Hüseyni, başkent Kabil ve Belh'ten kendilerine destek gücü gönderildiğini, Kunduz'da şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi. Ajanslar görgü tanıklarına dayandırarak Taliban savaşçılarının, dün Kunduz'u ele geçirmesinin ardından bazı dükkanları yağmaladıklarını belirtmesine rağmen Taliban Hareketi yayınladığı açıklamada iddiaları reddederek sözkonusu olayların kendi savaşçıları tarafından gerçekleştirilmediğini ve taşkınlık yapanların engellenmesi için halkın kendilerine yardımcı olması talebinde bulundu. Diğer yandan Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit ise Kunduz kent merkezine ilaveten Çardere ilçesinin de kontrollerine geçtiğini iddia etti.

Taliban savaşçıları dün sabah Kunduz vilayetinin merkezine 3 koldan saldırmış ve şiddetli çatışmaların ardından kentin kontrolünü ele geçirmişti.

Haber Ara