Dolar

32,3654

Euro

35,0198

Altın

2.324,97

Bist

9.079,97

ABD'den Suriye'de özerklik açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin kaygıları üzerinden Suriye'de özerklik konusunda açıklamalarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-24 02:46:51

ABD'den Suriye'de özerklik açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Türkiye'nin kaygılarını anladıklarını belirterek, Suriye'de Kürtler için yarı özerk bir bölgeyi desteklemediklerini belirtti.

Sputnik'in haberine göre; ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel'in hafta sonunda Suriye'ye yaptığı ziyarete ilişkin soruları cevaplayan Toner, Türkiye ile yakın ilişki içinde olduklarını belirterek, "Suriye'nin kuzeyindeki Kürtler hakkındaki endişelerini anlıyoruz. Kürtlere özerk bir bölge oluşturmamaları yönünde net tavrımızı ilettik" dedi.

Toner, "Kürtler, IŞİD'ten boşaltılan bölgeleri ele geçirmeye çalışmamalılar ve bu toprakları o bölgedeki sivil yönetime bırakarak giden halkın geri dönmesini sağlamalıdır" ifadesini kullandı.

ABD'li yetkililerin PYD yetkilileriyle görüşmesini ise, "Bu güçlerle irtibat halinde olmak istiyoruz" şeklinde açıklayan Toner, PYD ile görüşmelerinin onların özerklik taleplerine olumlu baktıkları anlamına gelmediğini vurguladı.

'KÜRT GÜÇLERLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLMAK İSTİYORUZ'

Toner, "Bu görüşmeler Kürt güçlerle yakın işbirliği içinde olmak istediğimizi gösterir. Onların nelere ihtiyacı olduğunu, sahada ne tür zorluklarla karşılaştıklarını ilk elden öğrenmek istiyoruz. Fakat bu görüşmeler onların özerklik taleplerini tanıdığımız anlamına gelmez" diye konuştu.

ABD'li komutan Votel, önceki gün Kobani'de PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin de içinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri yetkilileri ile görüşmüştü. Votel'in görüşmelerinde ana gündem maddesinin IŞİD'in merkezi Rakka'ya düzenlenecek operasyon olduğu belirtiliyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara