Dolar

32,3301

Euro

35,0306

Altın

2.283,67

Bist

8.974,91

ABD’den, Sovyetler’i atom bombalarıyla bombalamasını istemiş!

Times gazetesi, İngiltere eski Başbakanı Winston Churchill'in, Washington'u Sovyetler Birliği'ni atom bombalarıyla bombalaması için kışkırttığını, ancak ABD’nin ise bombalamayı reddettiğini açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-11 09:10:19

ABD’den, Sovyetler’i atom bombalarıyla bombalamasını istemiş!

Times gazetesi, İngiltere eski Başbakanı Winston Churchill'in, Washington'u Sovyetler Birliği'ni atom bombalarıyla bombalaması için kışkırttığını, ancak ABD'nin ise bombalamayı reddettiğini açıkladı.

Gazete, bu açıklamaların Churchill'in o sırada New York Times'ın genel müdürü olan ABD askeri yetkilisi Julius Oaks Adler ile yaptığı görüşmede geldiğini söyledi.

Gazete, Churchill'in "Batı'ya itaatsizlik etmemeleri" için Rusya ve Çin'in atom bombasına maruz kalacağını umduğunu söyledi.

O dönemde İngiliz muhalefetinin lideri olan Churchill, Londra ve Washington'un Moskova'ya yönelik izlediği politikayı "zayıf" olarak nitelendirerek eleştirdi.

Gazete, Churchill'in Rusya'nın 20-30 şehrine atom bombası atıldığı taktirde, Stalin liderliğindeki Moskova'nın Batı'nın taleplerine cevap vermek zorunda kalacağı ve savaşı sonlandıracağını işaret ettiğini yazdı.

Times gazetesine göre ABD askeri yetkilisi Adler ise, "Amerikan halkının, İngiliz muhalefet lideri Churchill'in önerdiği böyle önleyici tehlikeli bir savaşı kabul etmeyeceğini" söyledi.

Kaynak: The Times

Haber Ara