Dolar

32,5254

Euro

34,7981

Altın

2.427,98

Bist

9.719,11

ABD'den Rusya'ya uyarı: Batı'nın işlerine karışma

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, Rusya'yı Batı politikalarına karışmaması için uyardı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-07 19:27:52

ABD'den Rusya'ya uyarı: Batı'nın işlerine karışma

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

ABD Savunma Bakanı bugün yaptığı açıklamada, Rusya'ya Batı'nın "demokratikleşme süreçlerindeki" politikalarına katılmaması noktasında uyarıda bulundu.

Carter, ayrıca Rusya'yı uluslararası düzeni bozmak için saldırgan tavırlar göstermekle suçladı.

"RUSYA DÜŞMANIMIZ DEĞİL AMA ..."

Savunma Bakanı Carter, Oxford Üniversitesi öğrencilerine yönelik yaptığı konuşmada "Rusya'da bir düşman arayışında değiliz. Fakat şu noktada yanlışlık olmasın: Müttefiklerimizi ve prensiplere dayalı uluslararası düzeni koruyacak ve savunacağız" dedi ve ekledi;

"Müşterek güvenliğimize yöneltilmiş tüm tehditlere karşılık vereceğiz. Ve bizim kurmaya çalıştığımız demokratik süreçlere yapılan müdahaleleri de görmezden gelmeyeceğiz".

SURİYE'DE DİPLOMATİK ÇÖZÜM KONUSUNDA KÖTÜMSER

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya ile diplomatik ilişkileri arttırmaya ve Moskova ile Suriye savaşına bir son vermeye çalışırken Savunma Bakanı savaşsız çözüm daha kötümser bir bakış açısına sahip.

Carter Rusya'nın Suriye meselesindeki konumuna dair " Suriye'den gelen haberler pek iç açıcı değil. Bu seçimi yapan Rusya idi... ve sonuçları da onun sorumluluğunda olacak" açıklamasında bulundu.

İNGİLTERE SAVUNMA BAKANI İLE KIRIM TOPLANTISI

İngiltereli mevkidaşı ile bir toplantı gerçekleştiren Carter'ın Rusya'ya Kırım'ın ilhakı hakkında baskı yapılması yönünde İngiltere'den destek aradığı aktarıldı.

Carter, Kırım'ın ilhakı hakkında "profesyonel olmayan bir davranış. Rusya yanlış hırslar ve yersiz endişelerle hareket ediyor" açıklamasında bulundu.

Haber Ara