Dolar

32,3252

Euro

35,0770

Altın

2.299,48

Bist

8.986,46

ABD'den Rusya'ya: Bizi vurursanız kendimizi savunuruz...

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Rusya’nın Suriye’de iki ülke arasındaki iletişim kanalını askıya alması ve Fırat’ın batısına geçen uçakların vurulabileceği açıklamasına, 'Suriye rejimi ve diğerleri, IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyon olarak kendimizi savunma hakkımızı saklı tuttuğumuzu anlamalılar.' sözleriyle yanıt verdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-20 08:50:30

ABD'den Rusya'ya: Bizi vurursanız kendimizi savunuruz...

Sözcü Spicer, kameralara kapalı olarak gerçekleştirdiği günlük basın brifinginde Suriye'de son duruma ve ABD ile Rusya arasında artan gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çatışmaların artmasının bölgedeki krizi daha da kötü hale getireceğini söyleyen Spicer, "Bu bölgede bulunan unsurlar arasında çatışmaların artması kimseye fayda sağlamaz" dedi. Sözcü, mecbur kalmaları halinde gereken askeri adımları atabilecekleri yorumunu yaparak, "Suriye rejimi ve diğerleri, IŞİD'e  karşı oluşturulan koalisyon olarak kendimizi savunma hakkımızı saklı tuttuğumuzu anlamalılar" şeklinde konuştu.

"RUSLARLA İLETİŞİMİ AÇIK TUTMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Spicer, Suriye'nin karmaşık bir durumda olduğuna ve sorunların daha da karmaşık hale getirilmemesi gerektiğine işaret ederek, "IŞİD tüm milletlere karşı bir tehdit teşkil ediyor ve bunun için ortaklarımızla beraber çalışmalıyız. Bundan dolayı Ruslarla iletişimi açık tutmaya çalışacağız" dedi.

"RUSLARLA SAVAŞIN EŞİĞİNDE DEĞİLİZ"

Bir basın mensubunun, "Ruslarla savaşın eşiğinde miyiz?" şeklindeki sorusuna ise Spicer, "Hayır değiliz" diyerek cevap verdi.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford da Rusya'nın Suriye'deki ayrışma kanalının askıya alınması ve Fırat'ın batısına geçen uçakların vurulabileceği açıklamasına, "Kuvvetlerimizin orada başının çaresine bakacak kabiliyete sahip olduğuna güvenim tam" sözleriyle cevap vermişti.

NE OLMUŞTU?

ABD savaş uçakları dün PYD/PKK'nın öncülük ettiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG) unsurlarına ateş açması üzerine bir Suriye SU-22 savaş uçağını düşürmüş, Rusya Savunma Bakanlığı da ABD ile kuvvet ayrışma kanalını askıya aldığını ve Fırat Nehri'nin batısına geçen koalisyon uçaklarının vurulacağını açıklamıştı.

 

Haber Ara