Dolar

32,3167

Euro

35,0661

Altın

2.308,07

Bist

9.079,97

ABD'den Rusya'nın iddialarına tepki

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Toner 'Türk hükümetinin petrol kaçırmak için DAİŞ ile işbirliği yaptığı yönündeki iddiaları reddediyoruz.' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-03 02:31:12

ABD'den Rusya'nın iddialarına tepki

AA'nın haberine göre: ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında, Rusya'nın iddialarına ilişkin soruları yanıtladı.

Rusya Savunma Bakanlığının dağıttığı görüntüleri görmediğini fakat konuyla ilgili haberleri takip ettiklerini dile getiren Toner, "Biz kesin olarak Türk hükümetinin petrol kaçırmak için DAİŞ ile işbirliği yaptığı yönündeki iddiaları reddediyoruz. Açıkçası bu suçlamayı destekleyen hiçbir kanıt da görmedik" dedi.

Toner, bölgede petrol kaçakçılığı faaliyetlerinin yıllardan beri sürdüğünü anlatarak, "Türkiye'nin Suriye ile olan sınırlarının güvenliğini iyileştirmek için gerekli adımları attığına inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Bölgenin coğrafi şartlarından dolayı kontrolün kolay olmadığını vurgulayan Toner, sınırların kontrolü için petrol kaçakçılarının yanı sıra IŞİD'e katılmak isteyen yabancı savaşçıların durdurulması için daha fazla güvenlik önlemlerinin alınabileceğini de kaydetti.

Toner, "Daha fazlası yapılabilir mi, elbette. Uluslararası müttefiklerin yardımı ile bu çabalar önümüzdeki haftalarda ve aylarda devam edecek" yorumunu yaptı.

"Kendi istihbaratımızdan görüyoruz ki, çok fazla alışveriş gerçekleşiyor" diyen Toner, petrolün bölgedeki kaçakçılar, aracılar ve tır şoförleri üzerinden satılabildiğini söyledi.

Toner, Türkiye'nin NATO üyesi ve güvenilir bir ortak olduğunun altını çizerek, "Türkiye DAİŞ karşıtı koalisyonun da güçlü bir ortağı olmayı sürdürüyor. Hepimizin daha fazlasını yapması gerekiyor mu, Türkiye'nin bu tür faaliyetleri önlemek için daha fazlasını yapması gerekiyor mu, mutlaka. Sınırların kapatılması, sınırların güvenliğinin sağlanması için onlarla birlikte çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara