Dolar

32,5281

Euro

34,7969

Altın

2.425,49

Bist

9.717,54

'ABD'den Rakka için 1000 ek asker daha'

Washington Post gazetesi, ABD'nin IŞİD'e karşı yapılacak Rakka operasyonu kapsamında Suriye'nin kuzeyine 1000 ek asker daha göndermeyi planladığını yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-16 14:00:25

'ABD'den Rakka için 1000 ek asker daha'

Washington Post gazetesi adını açıklamadığı ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkililerine dayandırdığı haberinde, gelecek haftalarda Suriye'nin kuzeyine Rakka için 1000 ek asker daha gönderilmesinin planlandığını belirtti.

Yani eğer plan Savunma Bakanı James Mattis ve ABD Başkanı Donald Trump tarafından onaylanırsa, ABD'nin halihazırda Suriye'de bulunan güçlerinin sayısını 2 katına çıkartmış olacak.

TRUMP'TAN SÜRE

Trump IŞİD ile mücadele konusunda yeni bir plan hazırlaması için Pantagon'a 30 gün mühlet vermiş, Mattis de şubat sonunda geniş bir taslak sunmuştu.

CENTCOM ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel ABD'nin ülkedeki asker sayısı da dahil olmak üzere taslağı ayrıntılandırma çalışmaları yürütüyor.

Gazeteye konuşan yetkililer Votel'in ay sonunda önerilerini sunacağını ve Mattis'in de bunu büyük ihtimalle onaylayacağını belirtiyor.

NE OLMUŞTU?

ABD geçen haftalarda Kara Kuvvetleri'nden 250 askerini Menbiç'e, 200 Deniz piyadesini de Rakka yakınlarına göndermişti.

MEVCUT ASKER SAYISI

Suriye'de ayrıca DSG'ye destek olan ABD Özel Kuvvetler'inden yaklaşık 500 asker bulunuyor.

'LİBYA VE IRAK'TAN ALDIĞIMIZ DERS, B PLANINIZ YOKSA BAŞINIZIN DERDE GİRECEĞİDİR'

Operayon konusunda gazeteye konuşan Savunma Bakanlığı yetkililerinden biri operayon hakkındaki açıklamasında "Buna sahadaki yerel ortaklarımızla birlikte ve onların vasıtasıyla karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Pantagon'un hazırladığı plan ile ilgili bilgi sahibi olan bir diğer üst düzey yetkili de planın başarısız olması halinde B planı olması gerektiğini vurguladı.

Yetkili "Libya ve Irak'tan aldığımız ders bir B planınız olmazsa başınızın derde gireceğidir" yorumunu yaptı.

 

Haber Ara