Dolar

32,3745

Euro

34,9906

Altın

2.326,10

Bist

9.100,75

ABD'den o gemiye kritik görev

ABD donanması, Theodore Roosevelt Uçak Gemisinin San Diego'dan ayrıldığını açıkladı ancak intikal bölgesi açık olarak belirtilmedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-10 09:46:58

ABD'den o gemiye kritik görev

ABD donanması, Amerikan ordusunun en güçlü uçak gemisi görev grubu olarak bilinen Theodore Roosevelt Uçak Gemisi'nin 5'inci ve 7'nci filo bölgelerinde görev icra etmek üzere San Diego'dan ayrıldığını açıkladı.

Donanmadan yapılan yazılı açıklamada, Theodore Roosevelt Uçak Gemisi'ne USS Bunker Hill Uçak Gemisi ile USS Halsey, USS Sampson ve USS Preble destroyerlerinin eşlik edeceği duyuruldu.
Açıklamada, 7 bin 500 özel kuvvet askeri ve denizcinin eşlik edeceği görevin "rutin bir intikal" olduğu bilgisi paylaşıldı.
İntikal bölgesi açık olarak belirtilmeyen açıklamada, görev grubunun "7'nci ve 5'inci filoların operasyon alanlarındaki deniz güvenliği operasyonlarına" odaklanacağı aktarıldı.

ÇOK SAYIDA UÇAK VE HELİKOPTER FİLOSU KATILACAK

Açıklamada, 6 savaş uçağı filosunun yanı sıra bir lojistik destek uçak filosu, üç saldırı helikopteri filosunun da görev grubuna eşlik edeceği bilgisine yer verildi.

Uçak gemisi görev grubunun, görev alanı Hürmüz Boğazı olan 5'inci Filo ile Batı Pasifik olan 7'nci Filo'da görevlendirilmesi İran veya Kuzey Kore'ye yönelik bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Donanma intikali "rutin bir görevlendirme" olarak açıklasa da ABD Başkanı Donald Trump'ın İran nükleer anlaşması ve Kuzey Kore'ye yönelik bir adım atma konusunda karar aşamasında olduğu sırada bu ülkelerin bulunduğu bölgelerde görev almak üzere ABD'nin en güçlü uçak gemisi grubunun gönderilmesi dikkati çekti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara