Dolar

32,5884

Euro

34,7872

Altın

2.510,01

Bist

9.693,46

ABD'den Lahey'e adaletsizlik suçlaması

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Lahey'deki BM Uluslararası Adalet Divanı'nı eleştirdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-04 11:36:57

ABD'den Lahey'e adaletsizlik suçlaması

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal Güvenlik danışmanı John Bolton, Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan Birleşmiş Milletler Uluslararası Adalet Divanı'nı 'etkisiz ve politize' olmakla suçladı. Mahkemenin ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımların bir kısmının kaldırılması gerektiğine hükmetmesinin ardından konuşan Bolton, ülkesinin tutucu kararlara boyun eğmemek için adım atacağını dile getirdi.

Bolton ABD'nin imza attığı bağlayılıcığı olan tüm uluslararası benzer anlaşmaların gözden geçirileceğini belirten Bolton, 1961 tarihli ve devletler arası diplomatik ilişkileri düzenleyen Viyana Konvansiyonu'nun, Uluslararası Adalet Divanı'na taşınmasına olanak sağlayan "Ek Protokol" bölümünden de çekildiklerini ilan etti. Bolton ayrıca İran'ın söz konusu mahkemenin kararlarını suistimal ettiğini dile getirdi.

Bolton, bu kararın da ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ni Tel Aviv'den Kudüs'e taşıması sonrası Filistin'in ABD'ye dava açması sonrası alındığının ve asıl anlaşma olan Viyana Konvansiyonu'nda imzacı olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Haber Ara