Dolar

32,5972

Euro

34,7874

Altın

2.496,06

Bist

9.524,59

ABD'den Kuzey Kore'ye tepki

ABD Başkanı Donald Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Kuzey Kore ile ilgili 'Haydut ulus tek bir şeyden anlar' ifadelerine yer verdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-03 15:45:57

ABD'den Kuzey Kore'ye tepki

ABD'den bu sabah uluslararası balistik füzeye monte edilebilen hidrojen bombası deneyen, böylelikle 6. nükleer denemesini gerçekleştirmiş olan Kuzey Kore'yle ilgili ilk açıklama geldi. Başkan Trump 'haydut ulus' olarak nitelediği Kuzey Kore'nin hem ABD hem de Çin için tehlike arz ettiğini yineleyip 'yalnızca tek bir şeyden anladığını' söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'nin bu sabahki 'mükemmel başarıyla' sonuçlanan nükleer denemesini değerlendirdi. Trump, Twitter hesabından sırasıyla şu açıklamaları yaptı:

"Kuzey Kore büyük bir nükleer deneme gerçekleştirdi. Açıklama ve eylemleri, bizim açımızdan düşmanca ve tehlikeli olmaya devam ediyor.

North Korea has conducted a major Nuclear Test. Their words and actions continue to be very hostile and dangerous to the United States..... — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 3 Eylül 2017

​Kuzey Kore, bize yardımcı olmaya çalışan ama pek başarılı olamayan Çin için de büyük bir tehdit ve sıkıntı haline gelen haydut bir devlet.

..North Korea is a rogue nation which has become a great threat and embarrassment to China, which is trying to help but with little success. — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 3 Eylül 2017

Güney Kore de —tıpkı kendilerine söylediğim gibi- Kuzey Kore ile yatıştırma (appeasement) amaçlı konuşmaların işe yaramayacağını, Kuzey Kore'nin tek bir şeyden anladığını görmeye başladı."

South Korea is finding, as I have told them, that their talk of appeasement with North Korea will not work, they only understand one thing! — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 3 Eylül 2017

Haber Ara