Dolar

32,3773

Euro

35,0633

Altın

2.326,09

Bist

9.079,97

ABD'den Kuzey Kore açıklaması: Kırmızı çizgilerle ilgilenmiyoruz

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Kuzey Kore'nin füze denemesine ilişkin “Bu kapasitenin bizi savaşa daha da yaklaştırdığına inanmıyorum. Biz kırmızı çizgilerle değil, gerçeklerle ilgileniyoruz” dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-07 09:51:31

ABD'den Kuzey Kore açıklaması: Kırmızı çizgilerle ilgilenmiyoruz

Mattis, ABD Savunma Bakanlığı'nda (Pentagon) gazetecilerle sohbeti sırasında basın mensuplarının, Kuzey Kore'nin hafta başında gerçekleştirdiği Kıtalararası Balistik Füze (ICBM) denemesine ilişkin sorularını yanıtladı.

Pyongyang'ın elde ettiği ICBM kapasitesinin ABD'yi Kore yarımadasında  savaşa bir adım daha yaklaştırıp yaklaştırmadığına” ilişkin soruya Mattis, “Bu kapasitenin bizi savaşa daha da yaklaştırdığına inanmıyorum” yanıtını verdi.

ABD'nin Kuzey Kore'nin elindeki füzenin atmosfere geri giriş sistemlerini, modül, fırlatma ve uçuş kabiliyetlerini incelediğini belirten Mattis, Kuzey Kore ile tırmanan gerginliği azaltmak konusunda  diplomasinin halen ABD'nin öncelikli işi olduğunu vurguladı.

ABD yönetiminin ortaklarıyla iş birliği yapmaya devam edeceğini ifade eden Mattis, “Biz kırmızı çizgilerle değil, gerçeklerle ilgileniyoruz” ifadelerini  kullandı.  

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara