Dolar

32,3124

Euro

35,0130

Altın

2.277,88

Bist

8.995,70

ABD'den kritik Kobani ve Türkiye açıklaması

ABD, Kobani'deki saldırıda Türkiye üzerinden girildi iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-26 01:08:09

ABD'den kritik Kobani ve Türkiye açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, dün sahur saatinde IŞİD'in Kobani'de gerçekleştirdiği intihar saldırısı için açıklama yaptı. Kirby, Türkiye ile ilgili iddialar için de "Türk Dışişleri Bakanlığı bu iddiaları tamamen yalanladı. Bu konuda onlara inanmamak için hiçbir nedenimiz yok" dedi.

Ajansların haberine göre; Kirby, IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden Kobani'ye geçtikleri iddiasıyla ilgili olarak, Türkiye'ye inanıyoruz cevabını verdi. Kirby'e günlük basın toplantısında, konuyla ilgili soru yöneltildi.

"Türk Dışişleri Bakanlığı bu iddiaları tamamen yalanladı. Bu konuda onlara inanmamak için hiçbir nedenimiz yok" ifadesini kullanan Kirby, NATO müttefiki Türkiye'nin IŞİD ile mücadele çabalarında çok önemli ortak olduğuna dikkati çekti.

Kirby, "(Türkiye) Koalisyona desteğini sürdürüyor ve bu noktada biz de onlara müteşekkir olmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin sığınmacı akışı gibi bazı zorluklarla karşı karşıya bulunduğunu anımsatan Kirby, bunun da giderilmesi zor bir sorun olduğunu kaydetti.

Kirby, "Yabancı savaşçıların akışının (engellenmesi) noktasında ilerleme sağlanabilir mi? Evet. Başkan (Barack) Obama da bunu söyledi ama bu sadece Türkiye'yle değil, koalisyonun hemen hemen tüm üyeleriyle ilgili bir konu. Yabancı savaşçı akışı, radikalleşme, bunlar sadece Türkiye değil uluslararası toplum için bir problem" değerlendirmesinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden Kobani'ye geçtikleri iddiasının tamamen yalan olduğunu söylemişti.

Haber Ara