Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

ABD'den kritik İran açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, İran ile varılan nükleer anlaşmayla ilgili açıklama yaptı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-08 05:20:50

ABD'den kritik İran açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İran ile varılan nükleer anlaşmanın uygulanmasına sayılı günler kaldığı yönünde mesaj verdi.
 
Ajanslarda yer alan habere göre; Dışişleri Bakanlığı'nda gazetecilere geçen yıl yürüttükleri diplomatik girişimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kerry, İran ile 5+1 ülkeleri arasında temmuz ayında varılan anlaşmaya değinerek, "Her şey iyi giderse anlaşmanın uygulamaya girmesine günler kaldığını" ifade etti.

Nükleer anlaşma ve Suudi Arabistan ile İran arasındaki gerginlik hakkında bu sabah İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile telefon görüşmesi yaptığını bildiren Kerry, "Sayın Bakan anlaşmanın uygulamaya geçmesi konusundaki yükümlülüklerini mümkün olduğunca hızlı yerine getirmeye niyetli olduklarını bana kesin şekilde ifade etti. Şu anda uygulama gününe doğru ilerleyeceğimizden emin olmak üzere birbirimize taahhüt vermiş durumdayız. Tam bir tarih vermeden, yakında olacağını düşünüyorum diyebilirim" değerlendirmesinde bulundu. 

Kerry, Suriye konusunda ise diplomatik çabaların önemine işaret etti ve Suriye hükümeti ile muhalefet arasında 25 Ocak'ta Cenevre'de görüşmelerin başlayacağını hatırlattı.

Haber Ara