Dolar

32,5976

Euro

34,7500

Altın

2.497,65

Bist

9.524,59

ABD'den kayıp Türk askerleriyle ilgili açıklama

ABD, TSK'nın irtibatımız kesildi dediği, IŞİD'in kaçırdığı iddia edilen 2 Türk askeriyle ilgili açıklamalarda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-01 03:59:34

ABD'den kayıp Türk askerleriyle ilgili açıklama

ABD'nin IŞİD'e karşı yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonu Ortak Görev Gücü komutanlarından Tümgeneral Rupert Jones, Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında irtibatın kesildiği 2 Türk askerinin kurtarılması sürecinde Türkiye'yi desteklediklerini belirtti.

Ajanslarda yer alan habere göre; Tümgeneral Jones, Bağdat'tan video konferans yoluyla bağlandığı Pentagon'da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Jones, Şii Haşdi Şabi milislerinin Musul ve civarındaki bölgelerde gösterdiği etkinliğin artmasının Musul'un kurtarılmasından sonra 'mezhepsel bir bölünmeye' neden olup olmayacağı yönündeki soruya cevap verdi.

Koalisyonun bağlayıcı işbirliğinin sadece Irak yönetimine olduğunu vurgulayan Jones, "Şii unsurlara açık emirler ve talimatlar veren Başbakan Haydar el İbadi'dir. Musul operasyonu boyunca bu unsurların, bu talimatlara göre hareket ettiğini söylemeliyiz" şeklinde konuştu. Bağdat yönetimi ile Şii unsurlar arasındaki anlaşmaların sonuçlarının Musul'da görüldüğünü kaydeden Tümgeneral Jones, "Anlaşılan Başbakan İbadi, bu durumdan memnun gözüküyor" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE MÜTTEFİKİMİZ, DESTEKLİYORUZ'

Öte yandan Jones, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında dün 2 Türk askeriyle irtibatın kesildiğinin hatırlatılması üzerine, "Türkiye, NATO müttefikimiz ve IŞİD karşıtı koalisyonun önemli bir ortağıdır. Dolayısıyla 2 askerin kurtarılması sürecinde Türkiye'yi destekliyoruz" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı çerçevesinde Suriye'de 2 asker ile irtibatın kesildiğini, bölgede arama faaliyetlerinin devam ettiğini duyurmuştu. Askerlerin IŞİD tarafından kaçırıldığı iddia edilmişti. Sputnik muhabiri Hikmet Durgun, IŞİD'in El Bab'ın batısında yer alan Ed Dana köyü yakınlarında Türk askerlerinin olduğu alana ağır silahlarla saldırı düzenlediğini ve 2 Türk askerini silahlarıyla birlikte El Bab'a götürdünü bildirmişti.

Haber Ara