Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

ABD'den Kanada'ya göç artıyor

ABD'den Kamada'ya iltica etmek isteyenlerin sayısının son yıllarda 6 kat arttığı öğrenildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-15 11:20:09

ABD'den Kanada'ya göç artıyor

Kanada'ya iltica etmek için başvuruda bulunan Amerikan vatandaşlarının sayısında rekor sayıda artış yaşanıyor. Bu artışın arkasında Trump yönetiminin göçmen karşıtı politikasının etkisi olduğu belirtiliyor.

Kanada Göçmenlik, Sığınmacılar ve Vatandaşlık Bakanlığı'nın son verilerine göre Amerikan vatandaşları Kanada'ya iltica etmek isteyen ülke vatandaşları arasında Haitililer ve Nijeryalıların ardından üçüncü sırada geliyor. Verilere göre 2017 yılında Kanada'ya sığınmak için başvuruda bulunan Amerikan vatandaşı sayısı bir önceki yıla göre altı kat artarak 2 bin 550'e çıktı.

Başvuruda bulunan Amerikalıların çoğu Amerikan vatandaşı olmayanların çocukları. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) doğdukları için Amerikan vatandaşı olan bu çocukların ebeveynleri ABD Başkanı Donald Trump'ın göçmen karşıtı politikaları nedeniyle sınırdışı edilme kaygısı taşıdıklarından Kanada'ya iltica etmek istiyor. Çocuklarından ayrı kalmamak için de başvuruyu çocuklarıyla birlikte yapıyor.

ABD Başkanı Trump ise doğum sebebiyle Amerikan vatandaşlığı verilmesi uygulamasını sonlandırmak istiyor.

Trump anayasaya karşı: Doğumdan gelen vatandaşlık hakkı konusunda kim kazanacak?

Çoğunluğunu Haitililerin oluşturduğu sığınmacılar Kanada Başbakan Justin Trudeau'nun "Kanadalılar inancınız ne olursa olsun zulüm, terör ve savaştan kaçanları hoş karşılayacaktır. Farklılık bizim gücümüzdür." ifadelerini kullandığı twitter paylaşımının da etkisiyle başvuru için Kanada'yı tercih ediyor. Trudeau bu ifadeleri Trump'ın birçok Müslüman ülkeden gelecek sığınmacılara kapıyı kapattığı dönemde paylaşmıştı.

Haber Ara