Dolar

32,3540

Euro

35,1044

Altın

2.324,75

Bist

9.079,97

ABD'den Japonya'ya Kuzey Kore mesajı: Omuz omuzayız

ABD yönetimi, Kuzey Kore'nin balistik füze denemeleri karşısında, Japonya'nın güvenliğine bağlılığını ifade etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-07 12:52:00

ABD'den Japonya'ya Kuzey Kore mesajı: Omuz omuzayız

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis'in, telefonla aradığı Japonya Savunma Bakanı Tomomi İnada ile Kuzey Kore'nin füze denemelerini görüştüğü bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan yazılı açıklamada, "Bakan Mattis ile Bakan Inada bu fırlatmaların kabul edilemez olduğu, bölgedeki güvenlik ve istikrarın altını oyan sorumsuzca bir davranış olduğu konusunda mutabık kaldılar" ifadesi kullanıldı.

​Açıklamada, Mattis'in Japon mevkidaşına, ABD'nin Japonya'ya yönelik geniş caydırıcı destek dahil bölgesel güvenliğe bağlılığını yinelediği kaydedildi.

Pentagon'un açıklamasına göre, iki bakan, Kuzey Kore'ye karşı bölgedeki caydırıcılığı güçlendirmek için Güney Kore ile çalışma taahhüdünde bulundu.

'FÜZELERDEN 4'Ü JAPONYA'NIN KITA SAHANLIĞINA DÜŞTÜ'

Pentagon Sözcüsü Jeff Davis ise konuyla ilgili açıklamasında, Kuzey Kore'nin birçok orta ölçekli füze fırlattığını ve bunlardan 4'ünün Japon Denizi'nde Japonya Münhasır Ekonomik Bölge kıta sahanlığına düştüğünü belirtti.

Davis, Kuzey Kore'nin kuzeybatısından fırlatılan füzelerin Japon Denizi'nde yaklaşık bin kilometre katettiği bilgisini de paylaştı.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara