Dolar

32,5256

Euro

34,8102

Altın

2.433,21

Bist

9.735,89

ABD'den 'İslami asker koalisyonu'na destek

ABD Dışişleri yaptığı açıklamada, İslami asker koalisyonuna destek verdiklerini belirtti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-16 04:35:11

ABD'den 'İslami asker koalisyonu'na destek

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da kurulan ve 34 Müslüman ülkenin katılımıyla oluşturulan 'Teröre Karşı İslam İttifakı'nı memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Ajansların haberine göre; ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında, koalisyonun detayları hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduğunu belirtirken, "fakat, bu koalisyon kesinlikle bizim uzun zamandan beri bölgedeki ülkelerin terörle mücadele etmesi gerekliliği hakkında söylediklerimiz ve teşviklerimizle aynı doğrultuda" dedi. 

Kirby, IŞİD'e ve bölgedeki diğer terör örgütlerine karşı yoğunlaştırılmış bir mücadeleyi memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

'ZATEN İRTİBAT HALİNDELER'

İslam ülkelerinin kurduğu koalisyonun ABD öncülüğünde IŞİD ile mücadele için kurulan koalisyonla irtibat halinde olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine Kirby, 'Zaten irtibat halindeler' yanıtını verdi.

Kirby, "Bu ülkeler 65 ülkenin bir araya gelerek IŞİD'e karşı oluşturduğu koalisyonun bir parçası" ifadesini kullandı. 

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da dün 34 İslam ülkesinin "teröre" karşı koalisyon oluşturduğu bildirilmiş, bu ülkelerin Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Pakistan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Türkiye, Çad, Togo, Tunus, Cibuti, Senegal, Sudan, Sierra Leone, Somali, Gabon, Gine, Filistin, Komor Adaları, Katar, Fildişi Sahili, Kuveyt, Lübnan, Libya, Maldivler Cumhuriyeti, Mali, Malezya, Mısır, Fas, Moritanya, Nijer, Nijerya ve Yemen olduğu açıklanmıştı. Endonezya'nın da aralarında bulunduğu 10 ülkenin de koalisyonu desteklediği kaydedilmişti.

Haber Ara