Dolar

32,3769

Euro

35,1250

Altın

2.325,29

Bist

9.079,97

ABD'den IŞİD uyarısı

ABD yönetimi, 'IŞİD, Musul'u kaybetmemek için ahlak dışı taktiklere başvurabilir' uyarısında bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-18 03:22:20

ABD'den IŞİD uyarısı

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, IŞİD'in Musul'dan çıkarılmasının 'önemli bir stratejik oyun' olduğunu belirterek, örgütün şehri savunmak için ahlak dışı ve tehlikeli taktiklerle büyük bir direniş göstermesini beklediklerini söyledi.

Ajanslarda yer alan habere göre; Earnest, günlük basın brifinginde, Musul'un IŞİD'den geri alınmasına yönelik operasyona dair soruları yanıtladı.

Operasyonların ne zaman sonuçlanacağına ilişkin herhangi bir zaman çizelgesinin bulunmadığı belirten Earnest, "Bu operasyon şüphesiz IŞİD'i zayıflatmak ve nihayetinde yenilgiye uğratmaya yönelik daha kapsamlı çabaların önemli bir parçası. Operasyon, bu çabalarda ilerleme kaydedildiğinin bir göstergesi ancak hedefe ulaşmak için Irak içinde bile yapılması gereken daha birçok önemli iş var" dedi.

Earnest, kentin örgüt için önemine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'İŞİD BÜYÜK DİRENİŞ GÖSTERECEK'

"Musul IŞİD için sembolik bir ehemmiyete sahipken onları buradaki yerlerinden etmek önemli bir stratejik oyun. Bizim beklentimiz bu operasyonun biraz zaman alacağı yönünde çünkü Musul büyük bir şehir olduğu gibi IŞİD de son iki yıldır burayı savunmak için kazılar yapıyor. Şehri korumak için masum insanların hayatlarını tehlikeye atmakta tereddüt etmeyeceklerini biliyoruz. Kenti ellerinde tutmak için son derece ahlak dışı ve tehlikeli taktiklere başvurabilirler."

Earnest, örgütün büyük bir direniş göstermesini beklediklerini belirtti.

'ABD ASKERLERİ OPERASYONLARA ÖNCÜLÜK ETMİYOR'

Musul operasyonunda ABD askerlerinin görev alıp almadığı sorusuna da yanıt veren Earnest, "Savaşmak için donatıldılar, kendilerini savunmak için teçhizatlandırıldılar ama onların operasyondaki rolü Iraklı güvenlik kuvvetlerine danışmanlık yapmak ve yardım sunmak" diye konuştu.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara