Dolar

32,5630

Euro

34,8865

Altın

2.435,07

Bist

9.645,02

ABD'den İran'a sıcak mesaj

Kerry, İran ile yapılan görüşmelerin yapıcı bir atmosfer ortamında geçtiğini söyledi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 10:13:51

ABD'den İran'a sıcak mesaj
AA'nın haberine göre, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, müzakerelerde iki farklı anlayışa sahip olduklarını belirterek, "Bugün ilerleme kaydettiğimizi söylemenin yerinde olduğunu düşünüyorum. Atmosfer çok yapıcı" dedi.
 
Kerry, nükleer müzakerelerin yürütüldüğü Avusturya'nın başkenti Viyana'da ABD'li uzmanlarla yaptığı görüşme sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan açıklamada Kerry, nükleer müzakerelerin sürdüğünü belirerek, "Şimdiye kadar devam eden görüşmelerde iki farklı anlayışa sahibiz fakat bugün ilerleme kaydettiğimizi söylemenin yerinde olduğunu düşünüyorum. Atmosfer çok yapıcı" dedi.
 
Halen birkaç tane çok zor sorunların bulunduğunu kaydeden Kerry, "Kısa vadede bugün akşam ve yarın bunların hepsini oturup tartışmış olacağız. Fakat önemli konulardan bazılarını çözdüğümüze ve bazı ilerlemeler kaydettiğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.
 
Geçirdiği kaza nedeniyle koltuk değnekleriyle yürüyebilen Kerry, 26 Haziran'dan bu yana Viyana'daki müzakerelere katılıyor.
 
Müzakereler, 30 Haziran'dan bu yana üçüncü kez uzatılarak yeni tarih 13 Temmuz olarak belirlendi.
 
İran ve P5+1 grubu, nükleer bomba üretimine yol açacak faaliyetleri durduran ve yaptırımların aşamalı olarak kaldırılmasını öngören kapsamlı bir anlaşmaya ulaşmaya çalışıyor.

Haber Ara