Dolar

32,5771

Euro

34,6870

Altın

2.524,25

Bist

9.524,59

ABD’den İran’a siber suçlama

Obama yönetimi 2013 yılında New York barajına yapılan siber saldırı için İranlı bilgisayar korsanları suçlamaya hazırlanıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-10 22:54:53

ABD’den İran’a siber suçlama

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL

Baraj saldırısına dair soruşmayı yakından takip eden yetkililer, Adalet Bakanlığı'nın saldırının arkasında olduğunu düşündüğü kişiler hakkında bir iddianame hazırladığını belirtti.

Konu hakkındaki resmi açıklamanın önümüzdeki hafta yapılması ve korsanların kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

New York'un yaklaşık 50 km kuzeyinde bulunan Bowman Avenue Barajı'na düzenlenen siber saldırının çok gelişmiş olmadığını belirten Amerikalı yetkililer, korsanların barajın sadece ofis sistemine sızdığını operasyonel sisteme dokunmadıklarını açıkladı.

Amerikalı müfettişler saldırının İran hükümeti adına çalışan bilgisayar korsanları tarafından gerçekleştirildiğini belirtledi.

Bilgisayar korsanlarının kamuoyu ile paylaşılması düşüncesi Amerika'nın son yıllarda ABD firmalarını ve hükümet ağlarını hedef alan saldırılara karşı geliştirdiği ve saldırıyı gerçekleştiren ülkeyi “belirle ve utandır” ilkesi ile örtüşüyor.

Amerika'nın 2013 yılında gerçekleştirilen bu siber saldırının faillerini üç sene aradan sonra kamuoyu ile yeni paylaşıyor olması, olay gerçekleştiği dönemde iki ülkenin arasında nükleer meseleleri müzakerelerin devam ettiği döneme denk gelmesine dayanıyor.

Haber Ara