Dolar

32,3661

Euro

35,0127

Altın

2.324,55

Bist

9.125,20

ABD'den İran'a çağrı!

Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) İran'a, protesto gösterilerinde tutuklananların serbest bırakılması yönünde çağrı yapıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-11 08:20:17

ABD'den İran'a çağrı!


Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, "ABD, İran'daki tüm siyasi mahkumların derhal serbest bırakılması yönünde çağrıda bulunuyor" ifadeleri kullanıldı.

İran'da gerçekleştirilen ve daha sonra provokasyona dönüşen devlet karşıtı protestolara ilişkin ABD yönetiminden yeni bir açıklama daha geldi. Beyaz Saray'ın web sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Başkan Donald Trump yönetiminin İran'da binlerce kişinin tutuklamasından dolayı endişe duyduğu ifade edilerek, tutuklanan göstericilerden bazılarına işkence yapıldığı ve öldürüldüğü iddia edildi. Açıklamada, "İran diktatörlüğü, vatandaşlarının temel haklarını bastırdığı için sessiz kalmayacağız ve İran liderlerini her ihlalden sorumlu tutacağız. İran'daki protestocular, hükümetin baskısını, yolsuzluğunu, ulusal kaynakların askeri maceracılık için boşa harcanmasını meşru şikayetlerini ifade ediyor" denildi.

Açıklamanın devamında, ABD'nin İran'daki tüm siyasi mahkumların derhal serbest bırakılması yönünde çağrıda bulunduğu belirtildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara