Dolar

32,3781

Euro

34,9874

Altın

2.326,14

Bist

9.090,70

ABD'den 'insani yardım' itirafı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, Suriye'ye insani yardım konusunda önemli bir itirafta bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-08 04:10:20

ABD'den 'insani yardım' itirafı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Suriye'de rejim güçlerinin kuşatması altında olan bölgelere insani yardımların ulaştırılması noktasında önemli sorunlar olduğuna işaret ederek, "İnsani yardım ve erişim anlamında olmamız gereken yerde değiliz." dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, günlük basın toplantısında Suriye'deki son gelişmeler ve kuşatma altındaki binlerce kişiye insani yardım ulaştırılmasıyla ilgili sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Amerika yönetiminin, Suriye'de kuşatma altındaki bölgelere insani yardım ulaştırılması konusunda çok kötü bir performans sergilediğini" iddia eden Washington Post gazetesinin bugünkü başyazısının hatırlatılması üzerine Toner, bu konunun tek sorumlusunun ABD olmadığını, bilakis uluslararası toplumun tamamının sorumluluk taşıdığını vurguladı.

"ABD seyirci kaldıkça Suriye'nin çocukları açlıktan ölüyor" başlığıyla yayımlanan ve özellikle ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'ye yönelik "büyük vaatlerde bulunup somut adımlar atamadığı" eleştirisini içeren başyazının gündeme geldiği toplantıda Toner, ABD'nin bu konuda çok çaba gösterdiğine, ancak özellikle Rusya'nın Esed rejimi üzerindeki etkisini daha fazla kullanması gerektiğine vurgu yaptı.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest de, günlük basın toplantısında Beşşar Esed'in kuşatma altındaki bölgelere insani yardımların ulaştırılmasını engellediğini vurgulayarak, "Tam da bundan dolayı onun, ülkeyi kendi liderliği altında birleştirmek şeklindeki retoriği imkansızdır." dedi.

Haber Ara