Dolar

32,5610

Euro

34,6876

Altın

2.491,36

Bist

9.524,59

ABD'den İdlib saldırısı açıklaması

ABD savaş uçaklarının İdlib'de El Kaide'ye ait olduğu iddia edilen binaya düzenlediği saldırıda, 11 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-10 01:19:38

ABD'den İdlib saldırısı açıklaması

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Mepanews'in haberine göre;

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jeff Davis tarafından yapılan yazılı açıklamada, 3 ve 4 Şubat'ta El Kaide'nin toplantı merkezi olduğu iddia edilen bir binaya iki hava saldırısı düzenlendiği ifade edildi.

Açıklamada, saldırılarda "El Kaide liderlerinden olduğu iddia edilen Ebu Hani el-Mısri'nin de aralarında bulunduğu 11 kişinin öldürüldüğü" kaydedildi.

El Mısri'nin Eymen El Zevahiri ve Usame Bin Ladin gibi El Kaide liderleri ile ilişkisi bulunduğu iddia edildi.

MISRİ'NİN ABD İÇİN ÖNEMİ NE?

Ebu Hani El Mısri'nin daha önce Afganistan, Bosna gibi bölgelerde de faaliyet gösterdiği ifade ediliyor. Davis, açıklamada, "El Mısri, binlerce teröristi yetiştirip, eğitip dünyanın çeşitli bölgelerine gönderdiği Afganistan'da 1980 ve 90'larda birçok El Kaide kampının inşası, işletilmesinde rol aldı. O ayrıca ilk intihar bombacısı kullanan Sünni grup olan Mısır İslami Cihad'ın kurucularındandı" ifadesini kullandı.

EL KAİDE BAHANESİ İLE MUHALİFLERE OPERASYON

Mısri, ABD'nin El Kaide iddiasına rağmen muhalif kaynaklar, Mısri'nin insansız hava uçaklarının saldırısına uğradığı sırada Suriye'deki etkin muhalif gruplardan Ahraru'ş Şam ile çalıştığını ifade ediyor.

Ahraru'ş Şam'ın etkili askeri liderlerinden olarak tanımlanan Mısri ile ilgili açıklama ve operasyonların ABD tarafından bir radikalleştirme suikasti olduğu yönünde yorumlar yapılıyor.

ABD daha önce Suriyeli muhaliflerden Nureddin Zengi ve Liva Hak gruplarını hedef almış, saldırılarda çok sayıda Suriyeli muhalif hayatını kaybetmişti.

ABD, EL KAİDE'NİN PEŞİNDE

Bu arada ABD'nin Yemen'de bir çok sivilin ölümüne sebep olan saldırılarına devam ettiği biliniyor. Trump'ın ilk emri olan Yemen Operasyonu'nda da hedef El Kaide. Konu ile ilgili gelişmeler için attaki fotoğrafa tıklayınız:

manset_29

Haber Ara