Dolar

32,3307

Euro

35,0310

Altın

2.282,61

Bist

8.974,69

ABD'den Hürriyet Gazetesi açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, PKK’nın saldırılarına ilişkin, “ABD, açıkça müttefiki Türkiye’nin yanında durmaktadır. Türkiye’nin kendini savunma hakkı var” dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-09 01:16:34

ABD'den Hürriyet Gazetesi açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, PKK'nın Iğdır ve Dağlıca'da gerçekleştirdiği saldırılar konusunda Türkiye olan desteğini yineledi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby de Hürriyet Gazetesi'ne yönelik protestolar üzerine sorulan soruyu da cevapladı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Earnest, "ABD olarak, Türkiye ile PKK'nın barışçıl bir çözüme ulaşmaya dönük sürece dönmesinin önemine işaret ettiklerini" belirten Earnest ayrıca, "Türkiye'nin DAEŞ'in gücünün azaltılması ve tamamen yok edilmesine yönelik koalisyona aktif katılımı ve desteğinden de memnuniyet duyuyoruz" ifadesini kullandı.

"SALDIRILARI GÜÇLÜ BİÇİMDE KINIYORUZ"

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Peter Cook ise basın toplantısında bir soru üzerine, PKK saldırılarında şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

“İki düzineden fazla Türk güvenlik güçleri mensubunun hayatlarını kaybetmesine neden olan PKK'nın hafta sonundaki iki terör saldırısını güçlü biçimde kınıyoruz” ifadesini kullanan Cook, Türkiye'nin, PKK'ya yönelik Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarıyla ilgili olarak da kendisini savunma hakkı bulunduğuna dikkati çekti.

Cook, bir soru üzerine, Türkiye'nin kuzey Irak'taki operasyonları öncesinde kendilerini haberdar ettiğini kaydetti.

ABD DIŞİŞLERİ DE SALDIRILARI KINADI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de günlük basın brifinginde, PKK'nın saldırılarını kınadı.

"Türk güvenlik yetkililerine yönelik bu terör saldırılarını kınamayı sürdürüyoruz" diyen Kirby, dualarının saldırılarda hayatını kaybeden Türk askerleri ve polisleriyle olduğunu kaydetti. Kirby, "Türkiye'nin, her ülke gibi terör saldırılarına karşı kendini koruma hakkı olduğunu anlıyoruz ve onların bunu orantılı bir biçimde yapmasını istiyoruz" ifadesini kullandı. 

Öte yandan Kirby, Hürriyet gazetesi önündeki protestoya ilişkin bir soru üzerine, haberleri gördüklerini belirterek, "Türkiye'nin, Anayasa'sında belirtildiği gibi medya özgürlüğüne ve adil yargılamaya saygı duyması" çağrısında bulundu.

Bu ilkelerin sağlıklı demokrasilerin önemli unsurları olduğunun altını çizen Kirby, "Hürriyet gazetesine yönelik protestoların Adalet ve Kalkınma Partisi üyelerince teşvik edilmiş olduğuna yönelik haberlerden endişe duyuyorum. Seçilerek iş başına gelmiş kişiler, medya kurumlarına yönelik şiddeti teşvik ediyor izlenimi oluşturmamak için dikkat etmeliler" ifadesini kullandı. 

Haber Ara