Dolar

32,5192

Euro

34,8443

Altın

2.430,41

Bist

9.645,02

ABD'den Hizbullah kararı

ABD'nin üst düzey iki Hizbullah yöneticisini küresel terör listesine aldığı belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-10 02:05:55

ABD'den Hizbullah kararı

Ajanslarda yer alan habere göre; ABD Dışişleri Bakanlığı, Hizbullah'ın üst düzey 2 yöneticisini küresel terör listesine alındığını duyurdu.

Hizbullah'ın dış ilişkilerden sorumlu üst düzey yetkilisi Ali Damuş ile Mustafa Muğniye'nin 13224 numaralı başkanlık kararıyla küresel terör listesine eklendiğini belirten Dışişleri Bakanlığı, ulusal güvenliğe tehdit oluşturdukları gerekçesiyle ABD'lilerin bu kişilerle irtibatının yasaklandığını ve Hizbullah yöneticilerinin ülkedeki mal varlığının dondurulmasının kararlaştırıldığını aktardı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hizbullah'ın dış ilişkilerden sorumlu üst düzey yetkilileri arasında olduğu belirtilen Damuş'un aynı zamanda Hasan Nasrallah'ın da yardımcılarından biti olduğu kaydedildi. Hizbullah'ın eski komutanlarından Mustafa Bedreddin'in yeğeni ve İmad Muğniye'nin oğlu olduğu belirtilen Mustafa Muğniye ile ilgili de, “Mustafa Muğniye, bir zamanlar Hizbullah'ın terör faaliyetlerinin alt yapısına yardım etmek üzere örgütün Golan Tepeleri'ndeki operasyonlarını yönetiyordu" açıklamasında bulunuldu.

 

Haber Ara