Dolar

32,5841

Euro

34,8229

Altın

2.415,53

Bist

9.645,02

ABD’den, Haseke’ye büyük askeri güç takviyesi

ABD'nin bugün de, YPG/SDG kuvvetleri koruması eşliğinde Suriye’nin kuzey doğusundaki Haseke şehrine büyük askeri takviye gücü gönderdiği bildirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-23 16:02:09

ABD’den, Haseke’ye büyük askeri güç takviyesi

buyuk1_51

ABD, Suriye'de askeri gücünü azaltacağını açıklamasına rağmen, IŞİD bahanesiyle bu ülkedeki askeri varlığını her geçen gün artıyor.

ABD'nin bugün de, YPG/SDG kuvvetleri koruması eşliğinde Suriye'nin kuzey doğusundaki Haseke şehrine büyük askeri takviye gücü gönderdiği bildirildi.

Kaynaklar, Amerikan kuvvetlerinin Tel Nimr'e doğru ‘M4' yolundaki hareketlerini de izlediklerini bu kuvvetlerin bölgedeki ABD savaş uçaklarının da eşlik ettiği zırhlı araçların bir parçası olarak onlarca Amerika askerini içerdiğini de sözlerini ekledi.

buyuk2_103

Daha önce ABD askerlerinin Suriye'den çekileceğini açıklayan ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin doğusundaki petrol sahalarını güvence altına almak içзin bölgede asker bırakacaklarını açıklamış, "Petrolü güven altına aldık. O nedenle az sayıda ABD askeri petrolün olduğu bölgelerde kalacak ve biz de petrolü koruyacağız. Petrolle ne yapacağımıza sonra karar vereceğiz" demişti.

buyuk3_49

Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlediği drone saldırısıyla öldüren ABD'nin, İran'ın füze misillemesi sonrasında, Suriye'deki askeri güçlerini güçlendirme kararı aldığı bildirildi. 

Haber Ara