Dolar

32,5681

Euro

34,8646

Altın

2.430,35

Bist

9.645,02

ABD'den güvenlik teminatı

ABD, uydu konusunda Güney Kore'ye güvenlik teminatı verdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-09 03:26:19

ABD'den güvenlik teminatı

Ajanslarda yer alan habere göre; ABD yönetimi, Kuzey Kore'nin hafta sonu uzaya uydu fırlattığını doğruladı ve Güney Kore'ye güvenliği noktasında teminat verdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde, ABD'nin Güney Kore'ye savunma füze sistemi yerleştirme ihtimalinin temel gerekçesinin Kuzey Kore yönetiminin eylemleri olduğunu belirtti. 

Earnest, Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması'nın (THAAD), tamamen Kuzey Kore'nin teşkil etmekte olduğu tehditle ilgili olduğunu kaydederek, "Güney Kore'nin güvenliğini sağlama prensibimize bağlıyız ve bu savunma teknolojisi bunun bir göstergesidir" dedi.

OBAMA, GÜNEY KORE VE JAPONYA YOLCUSU

Earnest, ayrıca, ABD Başkanı Barack Obama'nın gelecek günlerde, başta Güney Kore ve Japonya olmak üzere ilgili ülke liderleriyle birtakım görüşmeler yapabileceğini de sözlerine ekledi.

Balistik füze teknolojisi kullanması BM kararlarına göre yasak olan Kuzey Kore'nin pazar günü uzaya bir uydu fırlattığı belirtilmiş ve uluslararası toplumdan tepki toplamıştı. 

Kuzey Kore Geçen ay 'hidrojen bombası' denemesi gerçekleştirmiş ve bu, Güney Kore ile tansiyonun daha da yükselmesine sebep olmuştu.

Güney Kore ile Kuzey Kore arasındaki gerginlik tırmanırken Güney Kore Savunma Bakanlığı ve iktidar partisi, THAAD olarak bilinen ABD füze savunma sisteminin mevzilenmesi tavsiyesinde bulunmuştu.

Haber Ara