Dolar

32,5395

Euro

34,8774

Altın

2.488,80

Bist

9.585,98

ABD'den Filistin açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabet Trudeau, Filistin'de Yahudi yerleşim birimi inşa etmeyi meşru kılan kanun tasarısının onaylanması hakkında konuştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-15 09:50:58

ABD'den Filistin açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Elizabeth Trudeau, İsrail Meclisi (Knesset) Yasama Komisyonunun Filistin topraklarında Yahudi yerleşim birimi inşa etmeyi meşrulaştıran kanun tasarısını onaylamasından dolayı “derin kaygı” duyduğunu bildirdi.

Trudeau, günlük basın toplantısında İsrail'in Filistin topraklarında yerleşim birimleri inşa etmesine ilişkin soruları yanıtladı.

Knesset kanun tasarısını onaylamasından dolayı “derin kaygı” duyduğunu belirten Trudeau, "Anladığımız kadarıyla kararın sonuçlanması için bir kaç adım daha atılması gerekiyor ve umudumuz bu tasarının gerçekleşmemesidir.” dedi.

''YA İNŞA ETMEYE DEVAM EDECEK YA DA...''

Trudeau, İsrail'in bir seçim yapması gerektiğine işaret ederek, "Ya yerleşim birimleri inşa etmeye devam edecek ya da iki devletli çözüm arayışı içerisinde olacak." ifadesini kullandı.

Knesset Yasama Komisyonu, daha önce Filistin topraklarında inşa edilen ancak İsrail hükümetinin yasal olarak onaylamadığı Yahudi yerleşim birimlerinin durumlarını yasallaştıracak kanunun genel kurulda görüşülmesini onaylamıştı. Tasarının kanunlaşarak yürürlüğe girebilmesi için mecliste üç farklı oturumda görüşülerek onaylanması gerekiyor.

Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yaklaşık 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Haber Ara