Dolar

32,5976

Euro

34,7961

Altın

2.488,42

Bist

9.457,82

ABD'den Erdoğan-Obama açıklaması

ABD yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Obama'nın görüşmesine dair bir açıklamada bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-29 23:58:58

ABD'den Erdoğan-Obama açıklaması

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi olmayan bir görüşme gerçekleştirecekleri duyuruldu.

Ajanslarda yer alan habere göre; Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, “Başkan'ın ziyareti süresince bir noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan'la en azından gayrıresmi bir görüşme gerçekleştirmesini bekliyorum” dedi.

Resmi bir görüşme gerçekleştirilmemesinin, ‘Erdoğan'ı hor görmek' olarak yorumlanmaması gerektiğinin altını çizen Earnest, 50'den fazla liderin zirvede olacağını belirterek, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın, Joe Biden'la resmi bir görüşme gerçekleştireceğini hatırlattı.

Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak için bugün ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı'yla görüşüp görüşmeyeceği merak konusu olmuştu. 

Wall Street Journal gazetesi, ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde Obama'nın Erdoğan'la özel bir görüşme gerçekleştirmeyeceğini belirterek, Cumhurbaşkanı'nın ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'la görüşeceğini aktarmıştı. Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Washington yakınlarındaki Maryland eyaletinde yapımı tamamlanan caminin açılışı için Obama'ya davet gönderdiği ancak davetin reddedildiğini de iddia etmişti.

Joe Biden'ın ofisinden yapılan açıklamada da Erdoğan ve Başkan Yardımcısı'nın, Washington'daki nükleer zirve sırasında bir araya geleceği belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ABD'ye uçmadan önce yaptığı açıklamada Obama'yla görüşeceğini söylemişti.

Haber Ara