Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

ABD'den Erdoğan'a IŞİD yanıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pakistan Meclisi'ndeki konuşmasında 'Batı IŞİD'in yanında' sözlerine ABD Dışişleri'nden yanıt geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-18 15:55:42

ABD'den Erdoğan'a IŞİD yanıtı

Washington'da düzenlenen günlük basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Pakistan Meclisi'nde yaptığı konuşmada "Batı şu anda IŞİD'in yanındadır" sözlerine yanıt verdi.

Sputnik'in aktardığı habere göre Kirby'ye şu soruldu:

"Erdoğan bugün Pakistan'daydı ve orada açık şekilde Batı'nın müslümanlara zarar vermek için IŞİD'in arkasında olduğunu söyledi. Erdoğan 'Batı'nın IŞİD'in yanında olduğu kesindir. Şu anda Irak, Pakistan, Afganistan ve birçok başka ülke terörizm ve ayrılıkçı terörizm nedeniyle acı çekiyor' dedi. Sizin bu konudaki yorumunuz nedir? Bu sizce mantıklı bir açıklama mı?"

Eroğan'ın açıklaması için "mantıklı değil" diyen Kirby "Bu tarz bir düşünce bence bir yanıtı bile hak etmiyor. Özellikle ABD dünyanın dört bir yanında terörle mücadelede öncü konumunda bulunuyor. Şu anda da IŞİD'e karşı birleşmiş 67 ülke ve oluşum var. Daha yeni Berlin'de IŞİD karşıtı ülkeler bir araya geldi, örgütle mücadelede kaydedilen muazzam ilerlemeler değerlendirildi. Bence kayıtlar ortada" diye konuştu.

Haber Ara