Dolar

32,5912

Euro

34,7532

Altın

2.497,42

Bist

9.524,59

ABD'den 'eğit-donat' açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Davis, Suriye’de Nusra Cephesi tarafından alıkonulan ılımlı muhalif güçlerle ilgili açıklamalarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-07 03:10:12

ABD'den 'eğit-donat' açıklaması

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, Suriye'de Nusra Cephesi tarafından alıkonulan ılımlı muhalif güçlerin yeri ve durumu noktasında sahadan gelen bilgilere bağlı olduklarını söyledi.

Davis, Pentagon'da gazetecilerin Suriye'nin kuzeyinde geçtiğimiz günlerde alıkonulan Yeni Suriyeli Güçler üyelerine ilişkin sorularını yanıtladı.

Nusra Cephesi olduklarını düşündükleri bir grup tarafından geçen cuma saldırıya uğradıklarında muhaliflere havadan destek verdiklerini ve saldırıyı püskürttüklerini anımsatan Davis, ancak bazı muhalif güçlerin Nusra tarafından ele geçirildiğini kaydetti.

Alıkonulanların nerede olduğuna ve durumlarına ilişkin detay veremeyeceğini, bu bilgiyi sağlayacak kapasiteye de sahip olmadıklarını belirten Davis, "Bu insanlar, her daim detaylı yoklamalarını sunabilme kapasitemizin olduğu komuta zincirimiz altında değiller. Dolayısıyla, durumları noktasında bu gruplardan gelen bilgilere bağlıyız" dedi. 

Davis, alıkonulan Yeni Suriyeli Güçler'in sayısına dair ise bilgi vermedi.

Davis, sahadaki zorlukların farkında olduklarını ifade ederek, bunların bazılarının da Nusra Cephesi'nden kaynaklandığını belirtti.

Ancak eğit donat programına bağlılıklarının devam ettiğini ifade eden Sözcü Davis, bu programın başarısının bir olaya veya herhangi bir gruba bağlı olmadığını dile getirdi.

"Türkiye'den yakında insanlı hava araçları da havalanacak"

İnsanlı hava uçaklarının ABD ile Türkiye arasındaki anlaşmaya dahil olup olmadığı sorusuna "evet" yanıtını veren Davis, bu tür hava araçlarının Türkiye'deki üsleri kullanmaya başlamasını beklediklerini dile getirdi.

Sözcü Davis, "Şu an itibarıyla insansız ve silahlı hava araçları Türkiye'den uçmaya devam ediyor. Yakın gelecekte de insanlı hava araçlarının Türkiye'den havalanmasını bekliyoruz. Ancak lojistik bağlamda bu zaman alacak" diye konuştu.

Haber Ara